Yalnız Erdemi Bilmek Yetmez, Ona Sahip Olmak, Onu Yapmak da Gerekir Kompozisyon

Yalnız Erdemi Bilmek Yetmez, Ona Sahip Olmak, Onu Yapmak da Gerekir Kompozisyon

Erdemli olmak bir insanın sahip olabileceği en güzel şeydir. Çünkü erdem insanın ahlaklı olması demektir. Ahlak da insana yakışan en güzel süstür.Erdem dediğimiz kavram, iyi, doğru, güzel ahlaklı olmak anlamına gelir. Bu yüzden erdem çok değer verdiğimiz bir olgudur.

Erdemli olmak bizi toplumda daha saygın bir kişi haline getirir. Bura değinmek istediğim konulardan biri de erdemi bilmenin tek başına hiçbir şey ifade etmeyeceğidir. Asıl önemli olan onu yapmaktır. Yani erdemli yaşamak, hayatımızda erdemi uygulamaktır. Bir büyüğümüz çevresindekilere namaz kılın diyor da kendisi kılmıyorsa bu etkili olmaz değil mi? Erdemli insan olmak için çaba sarf etmeliyiz. Güzel huylu olmaya çalışmalıyız. Erdemi davranışlarımıza yansıtmalıyız.

İşte o zaman erdemi bilmenin anlamını kavramış oluruz. Sözlü olarak erdemi bilmek, başkalarına tavsiye etmek, onlarda yeterince etki etmez. Eğer biz iletişim halinde olduğumuz kimselere veya çevremizdekilere erdemli olun diye tavsiyede bulunup kendimiz de erdemli davranıyorsak işte o zaman çok iyi yapıyoruz demektir.

Sonuç olarak erdem insanı insan yapan en önemli değerlerin bütünüdür. Hayatımızı güzelleştiren, ruhumuza huzur veren bir şey varsa o da erdemli olmaktır desek yanlış olmaz. Kısaca ifade etmek gerekirse, yalnız erdemi bilmek yetmez; ona sahip olmak, onu yapmak da gerekir düşüncesiyle yaşamak bize sayısız fayda sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski