Sür Git Dememişler Gör Geç Demişler ile İlgili Kompozisyon

“Sür git dememişler gör geç demişler ile ilgili kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız.

Hoşumuza gitmeyen bir şey üzerinde tartışmak iyi olmaz. Bu durum, ancak karşımızdaki kişi ile aramızdaki anlaşmazlığı uzatır. Bunun sonucuna birbirimizin kalbini kırarız. Araya soğukluk, küskünlük girer. En iyisi beğenmediğimiz konular üzerinde fazla tartışmamaktır, o durumu hoş görüp geçmektir. Yoksa uzattığımız bir konu üzerinde hoş olmayan durumlar ortaya çıkar. Yani konuyu uzatma anlamında kullanılan bir sözdür.

Sür git dememişler, gör geç demişler atasözünün anlamı, sizi rahatsız eden konular üzerinde tartışmayı sürdürmeyin, hoş görün ve geçin şeklinde ifade edilmektedir. Gerekten beğenmediğiniz bir konu üzerinde tartışmayı uzatmak hiç kimse bir fayda sağlamaz. Aksine insanlar arasındaki anlaşmazlığı büyütür, kavgaya yol açar. Bunun sonucunda ortaya hiç de hoş olmayan durumlar çıkar. Yapacağımız en doğru şey, konuyu uzatmadan geçmek, hoş karşılamak, alttan almaktır.

Aile bireyleri arasında anlaşmazlıklar çıktığı gibi arkadaşlar arasında da bazen tartışmalar yaşanabilir. Bunlar hayatın gerçekleridir. Yani insanlar arasında tartışmalar olması normaldir. Her durumu veya davranışı beğeneceğiz diye bir şey söz konusu değildir. Bazı şeyler hoşumuza giderken, bazı davranışlar da bizi rahatsız edecektir. Böyle bir durumda tartışmaya girmemek gerekir. Çünkü tartışmaya girdiğimiz andan itibaren aramızdaki anlaşmazlık sürecektir. Bu da kötü sonuçların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. En doğrusu atasözünde belirtildiği gibi, sür git dememişler, gör geç demişler düşüncesiyle hareket etmektir. Böylece tartışmanın önüne de geçilmiş olur. Kısacası hayatta karşılaştığımız, hoşumuza gitmeyen, beğenmediğimiz bazı şeyleri alttan almak, hoş görmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski