Fedakârlığın Dostluktaki Yeri ile İlgili Konuşma

Fedakârlığın Dostluktaki Yeri ile İlgili Konuşma

Aşağıdaki konuşma konularından ve verilen kelime ve kavram havuzlarından birini seçerek bir konuşma yapınız. Konuşmanızda ama, fakat, ancak, bununla birlikte ve buna rağmen gibi ifadeleri kullanmaya özen gösteriniz.

Dostluk fedakârlık anlamına gelir. O yüzden dost hepimizin hayatında büyük öneme sahiptir. Güvenebildiğiniz, arkanızı yaslayacağınız bir dostunuz varsa çok şanslısınız derim. Şu kısacık hayatımızda bazı zamanlar yardıma muhtaç olabiliyoruz. Bu durumda dostumuzun bize yardım etmesi, bizim için fedakârlıkta bulunması o kadar değerli olur ki anlatamam.

Atalarımız, dost kara günde belli olur demiş ya, gerçekten de kara günlerimizde yanımızda olan, fedakârlık yapan biri gerçekten dostumuzdur. Ona samimiyetle inanabiliriz. Bununla birlikte rahat ve huzurlu olduğumuz zaman bize dost görünen fakat kötü günlerimize bizden elini eteğini eken bir ise dostumuz olamaz. Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Biz de başkalarına karşı güvenilir bir dost olmaya çalışmalıyız. Kimseye görünürde dost olmamalıyız. Gerçek anlamda dostluk kurmalıyız. Dostluğun fedakarlık gerektirdiğini bilmeli ve dostumuza zor günlerinde yardım etmeliyiz. İşte gerçek dostluk budur.

Hayatta her şey para değildir. Paradan daha değerli şeyler de vardır. Bunlar ise sevgi, samimiyeti dostluk gibi şeylerdir. Dostluğumuz eskimişse bu daha iyi bir şeydir. Çünkü her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür. Yani uzun yıllar biriyle dostluk kurmuşsak, ona her anlamda güvenebiliriz. Çünkü o kişiyle çok şey yaşamış, iyi veya kötü günler geçirmiş, birbirinize fedakârlık yapmışızdır. Bu anlamda dostluğun eskimesi güzeldir.

Sonuç olarak arkadaşlar dostluğun değerini bilmek durumundayız. Dost olmadan bu hata ağır gelir insana. Paylaşmak, fedakarlık yardımlaşmak olmadan bu dünyanın ağır yükünün altından kalkamayız. Konuşmam burada sona ermiştir, beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski