Hiçbir Başarımı Tesadüfe Borçlu Değilim Buluşlarım da Tesadüfen Değil Çalışmalarımın Eseridir Bilgilendirici Metin

“Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.” sözünden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Kompozisyon metnine kısa bir başlık belirleyiniz.

Başarının tesadüf sonucu kazanıldığını düşünenler çok büyük bir yanılgı içindedir. Başarı için en çok gereken şey çalışmak ve inanmaktır. Bilim insanları yaptıkları buluşları çalışarak, deneyerek bulmuşlardır. Bazen hata da yapmışlar ancak yılmadan denemeye, çalışmaya devam etmişlerdir. Bu durum hayatımızda ulaşmak istediğimiz hedefler için de geçerlidir. Yani amacımız ne olursa olsun, başarıyı yakalamanın tek koşulu çalışmaya önem vermektir.

Kazanılan bütün başarılara baktığımızda hepsinin de istikrarlı bir çalışma sonucu elde edildiğini görürüz. Yani hiçbir başarı tesadüf sonucu kazanılmıyor. Hepsinde de iyi bir çalışma gerekiyor. Dolayısıyla başarının altın kuralı çalışmaktır desek yanlış söylemiş olmayız. O zaman yapacağımız ilk iş çalışmaya önem vermektir.

Örnek verecek olursak, okulda yüksek not alan kişilerin çok çalıştığına tanıklık ederiz. Dersle hiç ilgisi olmayan biri veya sınavlarına çalışmayan bir öğrenciden yüksek not alması beklenemez. Tembellik edip okula boş boş gelen kişiler çalışmaya önem vermediği için de başarılı olamamaktadır. İşte her şeyde başarı, yalnızca çalışmaya bağlıdır. Bununla birlikte başaracağımıza dair kendimize inanmak da çok faydalıdır.

Kısaca toparlamak gerekirse hiçbir başarı tesadüf eseri gerçekleşmez. Her başarının ardında ciddi bir emek vardır, çalışmak vardır. Bu nedenle çalışmak en önemli görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Çalışmayı kendisine ilke edinen kişiler için başarı uzakta değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski