Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde abanın kadri yağmurda bilinir atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız örnek alabileceksiniz.

İnsan bazı ara gereçleri önemsemez. Hatta elinden gelse onu kaldırıp atmak ister. Ancak evimizde bulunan, bize ait olan olan en küçük bir araç bile lazım olunca öyle önemli bir hale gelir ki o zaman aslında yanlış düşündüğümüzü anlarız. Dolayısıyla her eşyanın gerek duyulduğu belli bir zaman vardır. O zaman geldiğinde o önemsiz, işe yaramaz dediğimiz nesneler o kadar kıymetli olur ki bunun farkına varırız.

Kadir kıymet bilmek her şey için geçerlidir. Örneğin aba, yün kumaştan yapılan kalın bir giysidir.  Onu çobanlar giyer. Havaların soğuk ve yağışlı olduğu dönemlerde bizi koruyan en büyük şemsiyedir. Abanın kıymeti yağmur altında ıslanmayı önleyince anlaşılır. Çünkü onun sayesinde ıslanmaktan kurtuluruz. Hayatımızdaki her eşyanın çok lazım olduğu önemli anlar olabilir. Bunu dikkate almakta fayda var. Çünkü olmadık olmaz, başımız sıkışır, ihtiyacımız olan o önemsiz gördüğümüz şey yanımızda bulunmayabilir. İşte orada çok sıkıntı yaşarız. Görüldüğü gibi normalde değersiz sandığımız bir şey ona gerek duyulan bir anda kıymete biner. Basit bir örnek verirsek bazen 10 kuruşu çok az para diye küçümsediğimiz oluyor. Ancak bir marketten bir şeyler aldığımızda bazen 10 kuruş eksik oluyor. Olmayınca aldığımız şeylerin bir kısmını geri bırakmak zorunda kalıyoruz. Önemsemediğimiz, azımsadığımız o on kuruş bile bakın nasıl önemli oldu.

Sonuç olarak her nesne ya da eşya bir işe yaramaktadır. Hepsi de işimizi bir yönden kolaylaştırır. Bu yüzden hiçbir şeyi gereksiz görmemeliyiz. Bu eşyaların, araç gereçlerin önemi onlara en çok ihtiyacımız olduğu anda ortaya çıkmaktadır. O nedenle hiçbir şeyi lüzumsuz görmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski