Gençlerin İyilik Ağacı Projesinden Yola Çıkarak Bir Konuşma

Gençlerin İyilik Ağacı Projesinden Yola Çıkarak Bir Konuşma

Öğretmeninizin yardımıyla “Gençlerin İyilik Ağacı” projesinden yola çıkarak okulunuzda bir iyilik hareketi oluşturmak için beyin fırtınası yapınız. Beyin fırtınasının sonucunda konu hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi birkaç dakikalık bir konuşmayla ifade ediniz. Konuşma sırasında yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanmaya özen gösteriniz.

Sevgili arkadaşlar bildiğiniz gibi Gençlerin İyilik Ağacı projesi; çevre, halk sağlığı, güvenlik, eğitim, afet yardım, toplumun geliştirilmesi; çocuklara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme gibi konuları kapsıyor. Ben bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Böyle güzel bir projeyi yapanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. İyilik yapmak her ne konuda olursa olsun hayatımızı daha da güzelleştirir. İyiliğe önem vermek gerekiyor. Her insanın, canlının hayatta mutlaka sıkıntılı dönemleri olabiliyor. Bu durumda ona yardım edilmesi gerekiyor.

Gençlerin iyilik Ağacı Projesi; gençlerin, iyilik yapmayı hayat felsefesi haline getirerek, gencinden yaşlısına, sağlık sıkıntısı yaşayanlardan toplumun tüm kesimlerine ülkemiz genelinde yaşayan çok sayıda insana yardım elini uzatmasını amaçlıyor. İyilik zaten çok güzel bir şeydir. Ancak gençlerin bunu yapması çok daha güzeldir. Gençler iyilik yaparak iyiliği toplumun her kesimine ulaştıracaktır. Böyle çocuklara da çok güzel bir konuda örnek olacaklar.

Ben Gençlerin İyilik Ağacı projesi gibi iyiliğe ve yardımseverliğe önem veren projelerin artması gerektiğini düşünüyorum. Toplumun buna her zaman ihtiyacı var. İnsanlar zor durumda kalmasın istiyorum. Herkes birbirine yardım elini uzatırsa orada dayanışma, huzur, kardeşlik ve sevgi içinde yaşamak hâkim olacaktır ki bu da çok güzel bir şeydir. İyilik ile ilgili düşüncelerim böyledir. Arkadaşlar konuşmamı burada tamamladım. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski