Herhangi bir bedensel engeliniz olduğunu düşünerek bir gününüzü nasıl geçirdiğinizi anlatan hikâye edici bir metin yazınız.

Bu bölümde inceleyip ilham alacağınız hikaye edici metin etkinliği: Herhangi bir bedensel engeliniz olduğunu düşünerek bir gününüzü nasıl geçirdiğinizi anlatan hikâye edici bir metin yazınız. Yazınızda günlük hayattan örnekler veriniz. Yazınız için Kurabiye Sürprizi uygun bir başlık olabilir.

Ayaklarım tutmadığı için her zamanki gibi tekerlekli sandalyede yaşamıma devam ediyorum. Bugün okuldan geldikten sonra acıktığım için annemle bir şeyler atıştırdık. Daha sonra odama geçip biraz dinlendim. Hava bulutlarla kapalı olunca hafif bir uyku bastırdı. Bir saat gibi uyumuşum. Annem odama gelip beni çağırdı. Markete gidip bir şeyler alalım, evde bir şey kalmamış, dedi.

Hemen hazırlandık ve evden çıktık. Sandalyemi annem kullanıyordu. Aslında ona böyle yük olmak istemiyordum ama hayat bize bunu zorunlu kıldı. Annem olmasa ne yapardım diye düşündüm o anda. Sonra yüzümde bir tebessüm oluştu halime şükrettim. İyi ki annem var, dedim. Biz kenardan yavaşça markete doğru gittik. O sırada etrafta trafik vardı ama insanların bize saygısı çok etkileyiciydi. Bize yol vermek isteyenler oldu. Kimse bana garip bir şekilde bakmıyordu. Önceleri ben böyle düşünerek biraz üzülüyordum ama bunu da atlattım. Şimdi tekerlekli sandalyele yaşamaya alıştım.

Markete girdikten sonra annem elindeki listeyi bana uzattı. Ben ona neler alınması gerektiğini listeden söyledim, sırayla evin ihtiyaçlarını karşıladık. hatta bir kutu sür, kakao ve un da aldık. Annem akşama bana kurabiye sözü verdi. Çok sevindim bunun üzerine. Kuru pastaları ayrı bir seviyordum. Çantama da koyuyor, okulda acıktıkça atıştırıyordum. Markette işimiz bitince tekrar eve döndük. Annem yemek hazırlıklarına başladı. Ben de biraz ders çalışıp ödev yaptım. Yarım saat kadar kitap da okudum. Kapı çalınca hemen açmaya gitti. Babam geldi, yemeğe oturduk. Sonrasında çayımızı da kurabiye eşliğinde yudumladık. Annemin elleri pek maharetliydi. Kurabiyeyi babam da çok beğendi.

Televizyon karşısında biraz haberle baktık, sonra sohbet falan ettik. Artık benim için yatma zamanı geldi. Sandalyemi sürüyerek iyi geceler diyerek odama gitti. Yarın okul vardı, erken kalkmam gerekiyordu. Bu yüzden ışıkları söndürüp yattım. Kurabiyelerin lezzetini düşünerek uykuya dalmışım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski