Dağ Dumansız İnsan Hatasız Olmaz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde dağ dumansız insan hatasız olmaz ile ilgili kompozisyon için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Dağlar yüksek olduğu için onların başına her zaman duman yani sis çöker. Dağ başında duman olması ne kadar doğal bir şey ise insanların da hata yapması o kadar doğaldır. Bunda abartılacak bir durum söz konusu değildir. İnsanlar da hata yapabilir. Hata yapmak insanın fıtratında vardır. Bu yüzden bir insan olarak herkesin de hata yapması son derece normaldir. Yani kimse hata yapmayacak diye bir şey yoktur.

Şu dünyada hata yapmayan bir insan göremezsiniz, herkesin hayatının bazı dönemlerinde hataları olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Her insan hata yapabilir. İnsan demek, hata yapmaya müsait olan canlı demektir. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta hatalarımızın farkına varmak ve yanlıştan geri dönmektir. Hatalarımızdan ders almayı başarabilirsek bizden iyisi yoktur diye düşünüyorum. Bizim için önemli olan hata yapmanın normal bir şey olduğunu kabul etmek ve hata yapmamak için gerekli önlemleri almaktır. Bilerek veya bilmeyerek hata yapmış olabiliriz. Hatanın nereden kaynaklandığını bulmalı ve o hatanın verdiği olumsuz sonuçları, zararları telafi etmeliyiz. Bazı insanlar size nasıl hata yaparsın diyebilir. Bu sözleri aklımıza takmamalıyız. Çünkü insan için hata yapmak kadar normal bir şey yoktur. Yapacağımız en iyi iş, hataları en aza indirmek, çalışmak, planlı ve düşünerek hareket etmektir. Ancak bu şekilde hata yapma olasılığını en aza indirmiş oluruz.

Sonuç olarak dağın başı dumanlı olur, insan da hata yapmaya meyilli bir varlık olduğu için her an ister istemez hata yapabilir. İnsanlar için hata yapmak normal bir şeydir. O yüzden hiç hatamız olmamalı, hep mükemmel olacağız diye kendimizi zorlamamalıyız. Asıl doğru olan bu hatalarımızı fark edip yanlıştan dönmektir. Dağ dumansız insan hatasız olmaz atasözünün anlamı budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski