Her Karanlık Kendisini Sonlandıracak Şafağın Tohumlarını İçinde Taşır Kompozisyon

Her Karanlık Kendisini Sonlandıracak Şafağın Tohumlarını İçinde Taşır Kompozisyon. “Her karanlık, kendisini sonlandıracak şafağın tohumlarını içinde taşır.” sözünü açıklayan bir metin yazınız.

Karanlık sürekli olan bir şey değildir. Her karanlığın sonunda bir aydınlık olacaktır. Her gün beli bir döngü içinde devama etmektedir. Gece oluyor, sonra şafak ağarıyor gün ışıyor, gündüz oluyor. Yani karanlığın içinde günün aydınlanacağı şafak da gizlidir. İnsan hayatı için de bu düşünce geçerlidir. Hayatta her zaman acılar, kötü günler yaşayacağız diye bir şey yoktur. Yaşadığımız kötü günler bir gün bitecek, iyi günler de yaşayacağız.

Ömrümüzün tamamının karanlık içinde geçeceğini düşünmek son derece yanlıştır. Her zorluğun ardında bir kolaylık da gelecektir. Bu dünya da sevinçler, güzel günler olduğu gibi acılar, hastalıklar, zorluklar da vardır. Her karanlık kendisin sonlandıracak şafağın tohumlarını içinde taşır sözünün anlamı bu şekilde ifade edilebilir. Dolayısıyla yaşadığımız zorluklar karşısında ümitsizliğe kapılmamalıyız. Her zorluk kendisinden sonra gelen kolaylığın tohumlarını da içinde taşıyor. Biz karamsar bir yapıya sahipsek her günümüz karanlık gibi olur. Önemli olan iyimser bir yaklaşımla hareket etmektir. İyimser bakış açısı karanlığın belli bir zaman sonra biteceğini arkasından aydınlığın geleceğini düşündürür. Her konu ile ilgili olumlu düşünmek bizi hayata bağlar. Karanlık hiç bitmeyecek diye düşünürsek zaten en baştan kaybeden taraf oluruz.

Kısaca özetlemek gerekirse dünya her zaman karanlık olmayacaktır. Yani karanlık ve aydınlık eşit oranda varlığını sürdürecektir. Hayatımızın içinde de her zaman kötü günler yaşamayacağız. Bazen de güzel günler göreceğiz, mutlu olacağız. Her karanlığın sonlanacağı gibi her zorluğun, sıkıntının da biteceğini bilerek yaşamalıyız. Hayata umut dolu gözlerle bakmalıyız. Bu sözün anlamı budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski