Sevginin Kurduğu Devleti Adalet Devam Ettirir Kompozisyon

Sevginin Kurduğu Devleti Adalet Devam Ettirir Kompozisyon. Sevginin kurduğu devleti adalet devam ettirir. Farabi, bu sözü ile bize ne anlatmak istemiştir?

Devlet kurmak sizin de bildiğiniz gibi çok büyük bir iştir. Böyle büyük bir işe sevgi ile başlamak gerekir. Ancak burada unutulmaması gereken bir nokta daha vardır, o da adalettir. Adaletli olmak da devletin bekası için gerekli olan bir konudur.

Farabi, sevginin kurduğu devleti adalet devam ettirir sözü ile adalete de büyük önem vermek gerektiğini anlatmak istemiştir. Bu nedenle sevgi ile başlanan büyük işlerde başarımızı devam ettirmenin yolu adaletli olmaktan geçer dersek yanlış söylemiş olmayız.

Hayatta sevginin yeri ne kadar önemliyse adalet de o derece önemlidir. Bu yüzden adaleti geri plana atmamak gerekir. Düşünün bir kere bir yede alet olmazsa orada huzur olur mu? Devlete güven duygusu gelişir mi? Elbette ki huzur da olmaz, devletin güvenilirliği de sorgulanmaya başlanır. Bundan ötürü devlet sevgiyle kurulsa bile adaletli de olmalıdır. Devletin adaletli olmadığı durumlar o devletin varlığını rahat bir şekilde sürdürmesine engel olur.

Adalet duygusunu önemsemeliyiz. Adalet olduğu zaman hayatımız daha da güzelleşecektir. Sevgi, barış, huzur ve güven içinde yaşamak adalet ile mümkündür. Böylelikle toplumda huzurlu bir ortam oluşur. Sonuç olarak insanların hayatında sevgi, saygı, dürüstlük, adalet, sorumluluk gibi çok önemli değerler vardır. Bu değerler olmayınca hep bir şeyler eksik kalır. Sevgiyle adalet de birbirinden ayrılamaz. Başladığımız bir işin daha güçlü bir konuma gelmesi sevginin yanında adaletli olmaya da bağlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski