Su Testisi Su Yolunda Kırılır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazının içeriğini incelerken su testisi su yolunda kırılır atasözü ile ilgili kompozisyon yazısı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Her insanın dünya görüşü birbirinden farklıdır. Bu yönüyle insanların sahip olduğu belli bir çizgi vardır. Hepimiz de inandığımız değerlerin peşinden gideriz. Bu değerler bizi biz yapan değerlerdir. İşte burada bahsedilen şey hayat felsefesidir. Herkes kendi bakış açısı doğrultusunda çeşitli eylemler sergiler. Yani insan neye hizmete diyorsa o yolda iyi veya kötü şeyler ile karşılaşabilir. Bu cümle, su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamını ortaya koymaktadır.

İnsanlar, ilgi alanlarına yönelik şeylerle daha fazla ilgilenir. Zamanının çoğunu ilgi duyduğu konulara ayırır. Böyle yaparken de başına bazı olaylar gelebilir. Bu durum kişin peşinde koştuğu şeylerden olumlu veya olumsuz etkilendiğini gösterir. Yani hangi amaca hizmet ediyorsak,  amaç doğrultusunda zarar görebiliriz. Gittiğimiz bu yolda fedakarlıkta bulunuruz, başımıza ne gelirse bu yolda gelir.

Atalarımız su testisi su yolunda kırılır demiştir. Bu atasözü hem gerçek anlamlı hem de mecaz anlamlıdır. gerçek anlamda bakacak olursa su testisi, su doldurmak için çeşmeye giderken kullandığımız bir eşyadır. Eğer elimizden düşerse, su yolunda kırılmış olur. Ancak burada asıl anlatılmak istenen konu insanlara verilmek istenen bir öğüttür. O da, insan ömrünü neye adıyorsa, o yolda hayatını kaybeder demektir. Bir insan hayatta en çok hangi işleri yapıyorsa, neyin peşinden gidiyorsa o uğurda hayatını kaybeder.

Sonuç olarak su testisinin su yolunda kırılması kısaca düşünce dünyamızla ilgilidir. Peşinden koştuğumuz hayaller, dünyaya bakış açımız, ilkelerimiz bizim amaçlarımızı gösterir. Amaçlarımız doğrultusunda gittiğimiz yollar bellidir. İnandığımız değerler uğruna gittiğimiz yolda başımıza bir olumsuzluk gelince su testisi su yolunda kırılır atasözü kullanılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski