Sosyal Gelişim ile İlgili Kompozisyon

Sosyal Gelişim ile İlgili Kompozisyon

Bazı insanlar toplum içinde kendini ifade etmeye utanır. Onların kişiliği çekingenlik üzerine kuruludur. Bu kişiler derslerde de fazla konuşmaz, öğretmen ona bir şey sormadığı müddetçe hiç konuşmazlar diyebiliriz. Bu kişilerin en belirgin özelliği içine kapanık olmalardır. Okuldaki sosyal faaliyetler öğrencilerin sosyal gelişimleri ile ilgili büyük öneme sahiptir.

Ayrıca derse öğrencilere söz hakkı verilmesi, onların kendini ifade etmelerine olana sağlanması, belirli gün ve haftalarda onlara yazı, şiir okutulması, tiyatro oyunları yaptırılması öğrencilerin sosyal gelişimleri için çok önemli olur diye düşünüyorum. Özellikle içe kapanık kişilerin sosyal faaliyetlere katılımının sağlanması çok daha iyi olur. Böylece onların sosyal açıdan gelişmesi, kendilerini toplumda rahat bir şekilde ifade etmelerinin önü açılmış olur.

Bir çocuğun sosyal gelişimi ile ilgili olarak her şeyden önce en önemli görev aileye düşmektedir. Aile tarafından çocuklara çeşitli sorumluluklar verilmeli, onların oyun oynanması sağlanmalıdır. Oyun da sosyal gelişime büyük katkı sağlar. Bunun dışında aile üyeleri çocuklar karşılıklı olarak bazen sohbet etmelidir diye düşünüyorum. Anne babalar çocuğuyla sohbet ettiğinde onun kendini anlatmasına, sosyal becerilerinin gelişmesine yardım etmiş olurlar. Bununla birlikte okulda da öğretmenleri çocukların sosyal gelişimine destek olurlar. Onların kendilerini ifade etmelerini sağlayan öğretmenler çocuklara büyük iyilikte bulunmuş olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak sosyal gelişim için arkadaşlık kurmalıyız, onlarla oyun oynamalıyız, derslerde söz hakkı alıp konuşmalıyız, yani derslere katılmalıyız, programlarda yazı veya şiir falan okumalıyız. Ailemizle sohbet etmeliyiz, çevremizdeki sosyal faaliyetlere katılmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski