Kişinin Kendi Nefsine Göstereceği Saygı Saygıların En Büyüğüdür Sözü ile İlgili Kompozisyon

Kişinin kendi nefsine göstereceği saygı saygıların en büyüğüdür sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Kişinin kendi nefsine duyduğu saygı onu kötü işler yapmaktan alıkoyar. Yani ilk olarak kendimize karşı saygılı olmak gerekiyor. Kendine saygısı olmayandan başkalarına saygı duymasını beklemek de çok yanlış olur değil mi? Her şeyden önce kendimize saygı duymalıyız ki başkalarına da saygımız olsun. Burada kendimize değer vermek ön plana çıkmaktadır.

Saygı zaten hayatın her aşamasında, toplum içinde büyük önem taşıyan konulardan biridir. Biz de çevremizdekilere saygılı olmanda önce kendi nefsimize saygılı olmayı öğrenmek durumundayız. Kendi nefsine saygı gösteren bir insan çok doğru bir iş yapıyor diyebiliriz. Çünkü nefis bazen insanı yanlış şeylere yönlendiriyor. Nefsine saygılı olan biri ise yanlış işlere meyletmekten uzak duracaktır. Bu yüzden kişinin kendi nefsine göstereceği saygı saygıların en büyüğüdür.

İnsanı insan yapan değerlerin başında gelen saygıyı nefsimize karşı gösterebilmek çok faziletlidir. Bundan dolayı saygı konusunu öyle hafife almamak gerekir. Siz saygılı biriyseniz bu yaklaşımınız, toplumdaki itibarınızı da artırır. Herkes size saygı duyar. Ancak öncelikle yapmamız gereken şey, kendimize, nefsimize karşı saygılı olmaktır. Bunu asla göz ardı edemeyiz.

Kendi nefsine duyduğun saygı saygıların en büyüğü olarak kabul edilmektedir. İşte asıl önemli olan da budur. Kimse olmadığı zaman kendi nefsimize saygı duymayı öğrenmişsek, o zaman biz gerçek manada kaliteli bir insan olmuşuz demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski