Neden Güzel Ahlaklı Bir İnsan Olmalıyız Kompozisyon

Neden güzel ahlaklı bir insan olmalıyız? Defterinize bu konudaki düşüncelerinizi içeren bir kompozisyon yazınız.

Güzel ahlak insanı insan yapan en önemli değerlerin başında gelir. Ahlak demek iyi, güzel ve doğru olan bütün şeylerin bir araya gelmesi demektir. Bir insanın güzel ahlaklı olması onun iyi bir insan olduğunu gösterir. Dinimiz de zaten güzel ahlaka son derece önem vermektedir. İyi bir insan olmak için, hayırlı bir kul olmak için güzel ahlaklı bir insan olmalıyız.

Ahlakı güzel olanın huyu da güzeldir. Kalbi tertemiz olur böyle kişilerin. Ahlaka önem verenler, kötü olan her şeyden uzak durur. Çünkü onlar neyin doğru, neyin yanlış olduğunu çok iyi bilen kimselerdir. Yüce yaratan da peygamberimiz de güzel ahlaklı olmamızı ister. Bu yüzden Müslüman biri olarak ahlakımızın güzel olmasına dikkat etmeliyiz.

Güzel ahlak bir insana yakışan en güzel süstür. Ahlakı güzle olan biri toplum içinde her daim sevilir, sayılır, itibar görür. Bu yüzden bir insanın iyi olmasının en büyük göstergesi onun güzel bir ahlaka sahip olmasıdır. Güzel ahlaklı bir insan, güvenilir, kendisinden emin olunan biridir. Aslında toplum olarak zaten buna ihyacımız vardır. Yani herkes güzel ahlaklı olsa o toplum her zaman huzur içinde yaşar, oraya her daim sevgi, saygı, hoşgörü hâkimdir.

Sonuç olarak her şeyden önce ahlak konusuna özellikle önem vermeliyiz. Yanlış ve kötü olan her türlü davranıştan kaçınmalı; iyi, doğru ve güzel olana yaklaşmalıyız. Böylece ahlakımız da güzelleşir. Kısacası bütün güzelliklerin kaynağı iyi bir ahlaka sahip olmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski