Yıpranmak, Paslanmaktan İyidir ile İlgili Kompozisyon

Yıpranmak, paslanmaktan iyidir ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan olarak hepimiz de çalışmaya önem vermeliyiz. Boş boş oturan kişiler sadece paslanmış olurlar. Oysa çalışan kişiler emek harcadıkları için yıpranırlar. Bu durumda yıpranmak mı, paslanmak mı derseniz en doğru olan yıpranmaktır derim. Çünkü yıpranmak çalışmanın önemini ifade etmektedir. Çalışan her zaman kazanır, bunu siz de bilirsiniz. Hayatın anlamı çalışmakta gizlidir desek yanlış olmaz.

Evet, çalışırken yoruluruz, yıpranırız, enerjimizi tüketiriz fakat alın terinizle kazandığımız şeylerin değerine de paha biçilemez. Çünkü onları kazanmak için büyük bir uğraş veriri, alın teri dökeriz, emek harcarız. İşte emek bu yüzden çok önemlidir. Çalışmak buna dolayı hayatımızı güzelleştirir. Çalışanı zaten herkes de sever. Çalışmayıp yan gelip yatan kimseler bu dünyada hiçbir şey kazanamazlar. Onlar ileride çok pişman olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü gençliğinde, sağlığında çalışanlar gelecekte rahat ederken, çalışmayıp bir köşede paslanmayı tercih edenler yarın rahat olamayacaktır.

Yarın yorgun kimselerin değil rahatlarına kıyabilenlerindir diye bir söz vardır. Yıpranmak paslanmaktan iyidir sözünün anlamı da bunu ifade etmektedir. Yani rahatına kıyanlar bir şekilde yıpranmış olacaktır fakat yarın dediğimiz gelecekte onlar rahat bir hayat sürecektir. Sonuç olarak çalışmak her zaman boş oturup zaman öldürmekten daha iyidir. Çalışınca çok yorulsak da yıpransak da çalışmanın verdiği hazzı hiçbir şey veremez. Bu yüzden ben derim ki yıpranmak, paslanmaktan iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski