Adaletin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Adaletin önemi konusundaki düşüncelerinizi dile getiren bir kompozisyon yazınız. Yazınıza kısa ve anlamlı bir başlık koyunuz. Adaletin birey ve toplum açısından önemi hakkında bir araştırma yapınız.

Adaletin önemi birey ve toplum hayatını huzura erdirmekten ileri gelir. Adaletin olmadığı bir yerde hak, hukuk da gereği gibi işlemez. İnsanların huzur içinde yaşaması, haksızlıkların son bulması ancak adaletle sağlanır. Bir yerde adalet yerini buluyorsa orada herkese eşit haklar tanınıyor demektir. Kimse haksızlığa uğramak istemez. Ancak bazen öyle zamanlar olur ki kendimizi haksızlığın ortasında buluruz. Böyle bir anda adalet gerekir. Bu konuyla ilgili diyebiliriz ki adalet, gönüllerimize su serpmektedir.

Bir haksızlığa uğradığımızda hakkımızı elde edebilirsek içimize ferahlık gelir. Dinimizde de adaletin yeri ve önemi çok büyüktür. Adalet deyince aklımıza Hz. Ömer gelmektedir. Çünkü o da adalete önem vermiş ve adaleti her şeyden daha çok önemsemiştir. Dünyada ister istemez haksızlıklar yaşanabiliyor. Zalim ve mazlum olanlar olabiliyor. Bunun üzerine adaletin hakkıyla işlenmesi gerekiyor. Bu noktada devletin, yöneticilerin adalete uygun hareket etmesi ön plana çıkıyor. Eğer adil olunmazsa haksızlığa uğrayan kişi hakkını aramaya çalışır. Bu onun adalet istediğini göstermektedir. Doğru olan da budur.

Sonuç olarak adalet, kısa çöpün uzun çöpten hakkını alması demektir. Adalet topluma yaşayan bütün insanların güvenli ve huzurlu olmasını sağlar. Adalet yerini bulmazsa, işte o zaman karışıklıklar ortaya çıkar. Kimse kimsenin hakkına saygı göstermez. Bundan dolayı adaletin önemi hiçbir zaman göz ardı edilemez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski