Yeşilay ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde Yeşilay ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Yeşilay Kurumu, insanların sağlığının korunması, sigara, alkol ve madde bağımlılığı kullanımının önlenmesi amacıyla kurulmuştur. Bu kurumun amacı insanları zararlı alışkanlıklardan korumak ve onların sağlıklı bir yaşam sürmelerine yarımcı olmaktır. Bildiğiniz gibi gerek sigara, gerekse alkol ve uyuşturucu maddeler insan sağlığı açısından birçok kötü sonuca yol açmaktadır. İşte bu nokta insanların bilinçlendirilmesi ve kötü alışkanlıklara kapılmaması için Yeşilay devreye girmektedir.

Alkollü içecekler, sigara veya uyuşturucu etkiye sahip olan maddeler insan sağlığını ciddi anlama tehlikeye atar. Bunun sonucuna gerek bedenen gerekse ruhen sağlığı bozulan insan yalnızlaşmaya mahkum olur. Hatta uyuşturucu madde kullananlar toplumdan bile dışlanabilir. Bu anlamda Yeşilay, bağımlılıkla mücadele noktasında bu insanlara yardım elini uzatarak çok önemli bir misyon üstlenmiştir. İşin aslına bakarsak Yeşilay insanları kötü ve zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmeyi amaç edinmiştir diyebiliriz.

İnsanlara bağımlılık yapan bu zararlı maddelerden kaçınmak gerekir. Eğer sigara, alkol veya uyuşturucu madde kullanıcı olursanız, bunun sonuçları çok kötü olur. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda geri dönülmesi çok zor bir yola girersiniz. Örneğin bir yandan sağlığınız günden güne bozulurken, bir yandan da ailenizden ve sevdiklerinizden uzaklaşmaya başlarsınız. Bu tür sonuçlar çok acı verici olmaktadır. Yeşilay’ın amacı, insanları zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve onlar hakkında bilinçlendirmektir. İşte bu nedenle Yeşilay, çok önemsenmesi gereken bir kurumdur.

Sonuç olarak sigara, alkol ve madde bağımlılığı insanlara onulmaz yaralar açmaktadır. Sağlığımızı kaybetmemize nene olmaktadır. Bütün bu olumsuzlukları önlemek isteyen Yeşilay’a gereken ilgi ve desteği göstermek gerekiyor. Çünkü Yeşilay’ın insanları zararlı maddelere karşı bilinçlendirmesi hayati önem taşımaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski