Yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının önemli olduğunu düşünüyor musunuz?

Yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

Evet, yaşamımızın devamı için doğa olayları çok önemlidir. Bunların içinde özellikle yağmur ve kar yağışları gereklidir diye düşünüyorum. Bütün canlıların her şeyden önce ihtiyaç duyduğu en önemli madde sudur. Suyu çok olması da yağışa bağlıdır. Yağmur ve kar yağışları toprağı besler. Böylece su kaynakları çoğalır.

Örnek vermek gerekirse en temel besinimiz ekmektir. Ekmeğin üretilmesi için buğday ekilmesi gerekiyor. Buğdayların yetişmesi de doğa olaylarına bağlıdır. Toprak altındaki tohumların yetişmesi için önce üzerine kar yağması gerekir Kar örtüsüyle birkaç ay bekleyen tarlalar, baharda karların ermesiyle suyu emer. Ayrıca kırkikindi yağışları ekinler için büyük önem taşımaktadır. Ya mevsimine de güneş ışığıyla buğday tarları iyice beslenmiş olur Üzerine biraz da poyraz esince başakların için dolu dolu olur. İşte yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının ne kadar önemli odluğunu bu örnekten açıkça anlayabiliriz.

Sonuç olarak doğa olayları insanların yaşamında özellikle tarım ve içme suyu kullanımında gereklidir. Yağışla birlikte çevremiz yeşillik oluyor ormanlarımız çoğalıyor. Dolayısıyla doğa olayları sayesinde temiz bir çevrede yaşıyoruz. Bununla birlikte havanlar ve bitkilerin yaşamasına da katkı sağlar. Biz insanlar da hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından yararlanıyoruz. Ayrıca bitkileri de besin olarak tüketiyoruz. Yani doğa olaylarının yaşamımıza katkısı her anlamda oluyor. Bu yüzden yağmura, kar yağışına, her zaman ihtiyacımız var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski