Dürüst ve Güvenilir Olmanın Toplumsal İlişkiler Açısından Önemi ile İlgili Kompozisyon

“Dürüst ve güvenilir olmanın toplumsal ilişkiler açısından önemi ile ilgili bir kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız.

Dürüst ve güvenilir olmak insanın toplumdaki saygınlığını ciddi oranda artıran bir özelliktir. Toplumsal ilişkiler dürüstlük ve güvenilir olmakla daha sağlam temeller üzerinde gelişir. Bunun için yalan dolan uzak durmak, açık sözlü olmak gerekiyor. Zaten yalancılığı kimse sevmez değil mi? Önemli olan özü sözü bir olmaktır. Böyle olursa insanlarla sağlam ilişkiler kurarız. Güven duygusu daha da gelişir.

Çok güvendiğiniz bir insan size bir kere yalan söylerse, ona olan bütün inancınız, güveniniz kırılır. O kimse bir daha ne yaparsa yapsın, ağzıyla kuş tutmuş bile olsa ona inanmak size çok zor gelir. İşte dürüstlüğün ne kadar önemli olduğu burada ortaya çıkıyor.

Genel olarak baktığımızda toplumsal ilişkilerin temelinde dürüstlük ve güvenilir olmak yatar. Yani insanlar her şeyden önce birbirine güvenmek ister. Bunun için de yalan söylememek, dürüst olmak ön plana çıkar. Ancak bu şekle olursa toplumsal ilişkiler sarsılmaz bir kaleye dönüşür. Aksi durumda ise yalanın olduğu bir yerde insanlarla iletişimimiz güvensiz bir hal alır.

Sonuç olarak bir kişinin size yalan söylediğini fark ettiğinizde ondan uzaklaşırsınız. Yani ne olursa olsun dürüstlüğe büyük önem vermeliyiz. Dürüstlüğün olmadığı bir toplumda insanların birbirine güvenmesi de çok zor olacaktır. Bunun sonucunda samimiyete dayalı, sağlam ilişkiler kurmak imkansız bir hale gelecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski