Yoksulluk ve Açlığı Anlatan Deneme

Yoksulluk ve açlık ile ilgili deneme (kompozisyon) yazısı konusunu kısaca ele alacağız.

İnsanlar geçimini sağlamak ve hayatını devam ettirmek için mutlaka iyi bir imkâna sahip olmak ister. Evin geçimini sağlamak için sağlam bir iş ve çalışmak gerekir. Eğer işiniz yoksa yoksulluk içinde yaşarsınız. Yani maddi durumu iyi olmamak, yoksulluk demektir. Açlık da işte yoksullukla yakından ilgilidir.

Yiyecek bir şey bulamayan her canlı açlıkla karşı karşıyadır. Bunun içinde yine durumumuzun iyi olması gerekir. Yani varlıklı olmak ön plana çıkmaktadır. Yoksulluk ve açlık, kim ne derse desin çok zordur. Hiçbir imkanı olmamak, insana çok ağır gelir. Çevrenizdeki kişiler para içinde yüzerken siz yoksulluk çekiyorsanız bu durum çok üzücü olur.

Elinizde imkanlar kısıtlıysa yoksulsunuz demektir. Açlık hele dünyanın en ağır imtihanıdır. Yoksullukla bir şekilde idare edersiniz ancak açlık bambaşka bir şeydir. Açlıkla imtihan edilmek belki de dünyanın en zor durumudur. Çünkü açlık insana her şeyi yaptırabilir.

Sonuç olarak yoksulluk ile açlık arasında bir ilişki vardır. Her ikisi de sandığımızdan daha zordur. Bu yüzden çevremizde yoksul kişiler varsa onlara yardım etmeliyiz. Açlıkla boğuşan insanlar görürsek onların karnını doyurmalıyız. Biz tok olabiliriz. Böyle bir durumda sadece kendimizi düşünmemeliyiz. Dünyada yoksullukla cebelleşen, açlıkla mücadele eden insanları da düşünmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski