Yerinde Sayanlar Yürüyenlerden Daha Çok Ses Çıkarır Kompozisyon

"Yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok ses çıkarır sözü ile ilgili kompozisyon" konusunu kısaca ele alacağız.

Yerinde sayanlar ifadesi hiçbir anlamda ilerleme gösteremeyen kimseler için kullanılır. Bu kimseler kendilerini geliştirmeyi düşünmez, başkaları hakkında şikâyette bulunurlar. Yani onlar işini yapmayıp sanki haksızlığa uğramışçasına ağızlarını açar, gürültü çıkarırlar. Ortalığı feryat figanlarıyla ayağa kaldırırlar. Önemli olan kendi işimize odaklanmaktır. Biz kendi işimizi iyi yaparsak her anlamda gelişme gösterir, ilerleme sağlarız.

Yürüyenler olarak nitelendirilenler, işini iyi yapan, vazifesini yerine getirenlerdir, başarılı olan, çalışkan kimselerdir. Onlar çalışmaya çok önem verdikleri için kendi yoluna bakarlar. Bundan dolayı da etrafı rahatsız edecek, gürültü yapacak işlere fırsat bile bulamazlar. Onlar için önemli olan işlerinde başarılı olmaktır. Bu yüzden gereksiz işler yürüyenlere göre değildir.

Yerinde sayan kişiler, başarılı insanları kötülerler, onların kusurunu araştırırlar. Böylece gürültü çıkararak çevreyi rahatsız ederler. Kendi işleri var mı, yok mu hiç düşünmezler. Tek dertleri başkalarının yükselişini kabullenememektir. Dolayısıyla yerinde sayanların içinde biraz istememezlik vardır. Çünkü onlar işlerinde bir ilerleme gösteremediği için, başarılı olan, yani yürümeye devam edenler hakkında olumsuz düşünceler ortaya atarlar. Bu da onların daha çok ses çıkarması anlamına gelir.

Sonuç olarak başarı istiyorsak önümüze bakmalı, yolumuza çalışarak, kararlı bir şekilde devam etmek gerekir. Çalıştıkça bir şeyler elde etmekten keyif alırız. Başkalarını istememektense kendi işimize bakmak daha doğru olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski