Ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz.

Toprağı korumanın en etkili yolu bitki örtüsünü ve ağaçları korumaktır. “Sonraki Derse Hazırlık” çalışmasında yaptığınız araştırmanın sonuçlarını göz önünde bulundurarak ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.

Yazıya koyacağınız başlık: Ormanların Korunmasına Katkılarım

Ben Türkiye Çevre Vakfında çalışan biriyim. Bizim kurumumuzun amacı, temiz bir çevrede yaşamak için çevrenin temiz tutulmasına katkıda bulunmaktır. Bunun içinde ormanları korumak da vardır. Ormanlar bizim hayatımızdır. O yüzden ormanların korunması konusunda herkesi elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Benim ormanların korunmasıyla ilgili bazı önerilerim var.

Örneğin TEMA Vakfıyla birlikte işbirliğine gidilerek ülkemizin dört bir yanında ortak konferanslar düzenlenmesini öneririm. Bunun dışında kurumumuz çalışanları ile okullara gezi düzenlemesi taraftarıyım. Bu gezilerde okuldaki öğrencilere ormanların yararını anlatırız ve onlara ormanların öneminden bahsederiz. Başka bir iş olarak, sanatçılar ve televizyon kanallarıyla anlaşılmasını ve sanatçılardan ormanın korunmasına dair reklamlar hazırlamalarını isterdim.

Ayrıca kurum olarak piknik alanlarına gitmeyi tavsiye ederim. Orada piknik yapan vatandaşlarımızla ormanların korunması hakkında sohbetler gerçekleştirmek isterim. Böylece ormanları korumak ve artırmak için insanlarımızın bilinçli olmasını sağları. Türkiye Çevre Vakfının daha etkili olması için bahar aylarında farklı okullarla anlaşmalı ve her okul öğrencileriyle ayrı bir tarihte fidan dikim çalışmaları yapılmalıdır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski