Vatanını seven biri neler yapar sorusundan hareketle ülkeniz için yapabilecekleriniz hakkında bir konuşma yapınız.

Aşağıdaki kelime ve kavram havuzundan yararlanarak “Vatanını seven biri neler yapar?” sorusundan hareketle “ülkeniz için yapabilecekleriniz” hakkında bir konuşma yapınız. Konuşmanızda bu kelime ve kavramları en az birer kere kullanınız. 15 Temmuz – gelecek – umut – vatan – hedef – ülke – insanlık – şehitlik – kahramanlık – sevgi

Değerli arkadaşlar, bana göre vatanını en çok seven biri için vatan her şeyden daha değerlidir. O vatan için gerektiğinde şehit olmaktan çekinmez. Vatan her daim sahip çıktığı için geleceğe umutla bakar. Örneğin 15 Temmuz tarihine bakında milletimizin vatan için yaptığı sayısız kahramanlıkları görürsünüz. O tarihte ülkemiz hedef gösterilmişti.

Asıl amaç vatanımızı işgale hazırlamaktı. Ancak vatanını canından çok seven kahraman milletimiz buna izin vermedi. İçlerinden bazıları şehitlik mertebesine ulaştı. Onları saygı ve rahmetle anıyorum. Dolayısıyla onların yaptığı bu kahramanlıklar hiçbir şekilde unutulamaz. Buradan hareketle diyebiliriz ki vatanını ne çok seven canını ortaya koyar. Vatanı için çalışmayı en asil görev bilir.

İçinde vatan, bayrak, millet sevgisi olan insanları görünce geleceğe daha da umutla bakıyorum.  Biz de görevlerimizi en iyi şekilde yaparsak vatanımızı çok sevdiğimizi göstermiş oluruz diye düşünüyorum. Zira vatanı en çok seven biri, vatan için çalışır, bayrağına her yere sahip çıkar, söz konusu vatan olunca, her şeyi göze alır. Ayrıca şehitlik onun için gurur kaynağıdır.

Sonuç olarak ben de küçük bir öğrenci olarak ülkemiz için iyi işler yapmak istiyorum. Örneğin sorumluluklarımı iyi yapmaya çalışıyorum, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza çok büyük saygı duyuyorum. Okul eşyalarına zarar vermiyorum. Çevreyi kirletmiyorum. Bütün bunları vatanını gerçekten çok seven biri dikkate alır. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski