Yurdumuzun doğal ve tarihî güzelliklerinin korunması konusunda kısa bir sunum planlayınız.

Ülkemizin Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Korumak İçin Neler Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Sevgili arkadaşlar, ülkemiz doğal ve tarihi güzellikler bakımından çok zengindir. Örneğin yurdumuzda kayak merkezleri, göller, çağlayanlar, peri bacalar, kanyonlar gibi her türde doğal güzellik bulunmaktadır. Bununla birlikte yurdumuz tam bir medeniyetler beşiğidir. Anadolu’da yaşayan bütün uygarlıklar, milletler kendilerinden izler bırakmıştır. Bu anlamda ülkemizde tarihi birçok eser vardır.

Anadolu’muz; Selçuklular, beylikler ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait tarihi güzellikleri de içinde barındırmaktadır. Her devlet cami, kervansaray, han, medrese, köprü ve konak gibi birçok eser yaptırmış ve bu eserler günümüzde tarihi güzellik olarak koruma altına alınmıştır. Doğal ve tarihi güzelliklerin korunması konusunda hepimiz de elimizi taşın altına koymalıyız diye düşünüyorum. Çünkü onlar yurdumuzun çok önemli güzellikleridir. Bunun dışında hepsinin kültürünüz ve coğrafyamızda önemi büyüktür.

Doğal ve tarihi güzelliklerimiz görmek isteyen binlerce turist ülkemize gelmektedir. Yurdumuza olan bu turist akını aynı zamanda ülkemizin ekonomisinde büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca gelecek nesillere bu güzellikleri öğretmeliyiz. Onlarında bu konuda bilinçlenmesini sağlamalıyız.

Doğal güzellikler, çevremizin güzel görünmesini de sağlıyor. Bize düşen hem tarihi hem de doğal güzellikleri yerinde görmek ve onlara sahip çıkmaktır. Bu güzelliklerimiz bizim zenginliğimizdir, onlara zarar vermemeliyiz.  Konuşmamı burada tamamladım. Hepinize saygılar sunarım.

2 Yorumlar

  1. Tamam güzelde şimdi ben bunu yazsam hoca bana int denmi yazdın diçek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakmazsa internete ve bunu bulmazsa diyemez

      Sil
Daha yeni Daha eski