18 Mart Çanakkale Zaferi ile İlgili Kompozisyon

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kompozisyon örneğimiz okuyup yararlanabilirsiniz. Metne uygun bir başlık koyunuz.

18 Mart 1915’te yazılan Çanakkale Destanı, Türk milletinin en büyük destanlarından biridir. Bu tarihte yeni Türk devletinin temelleri atılmış, bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Milletimiz bağımsızlığa olan düşkünlüğüyle tanınır. O yıllarda tüm devletler bir olup aziz Türk milletini bu topraklardan atma amacı içindeydiler. Ama bilmiyorlardı ki Türk milleti her zaman bağımsızlığına düşkün olmuştur. Şimdi rahmetle andığımız ecdadımız, bu toprakları kimselere yar etmemişlerdir.

Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde halkımız tek vücut olup canlarını aziz vatanımız için feda ederek bu güzel Anadolu’muzu düşmanlardan temizleyerek vatan sevgisinin ne demek olduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir. Büyüklerimiz cephede savaşırken analarımız bacılarımız da boş durmayıp o imkânsızlıklar içinde cepheye mermi taşımış, yiyecek erzak taşımıştır. Kadınıyla erkeğiyle tüm ecdadımız vatanımıza sahip çıkmışlardır. Bu güzel vatanın evladı olduğumuz için halimize binlerce kez şükretmeliyiz.

İstiklal Marşımızı anlamını yüreğimizde hissederek saygıyla, coşkuyla okumalıyız. Bugün bize düşen en önemli görevlerden biri de vatanımıza sahip çıkmaktır. Peki, nedir bu vatana sahip çıkmak? Vatanımıza hizmet etmeli, hayırlı birer yurttaş olmalı, vatanımızın gelişmesine katkıda bulunmalıyız. Ancak o zaman gerçek anlamda vatana sahip çıkmış oluruz. Bayrağımızın gölgesinde her daim vatan sevgisiyle yaşamalıyız.

Sonuç olarak 18 Mart 1915’te ecdadımız tarafından bir kahramanlık destanı yazıldı. Bu destanın adı Çanakkale Destanı’dır. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bizler de kahraman Türk milletinin evlatları olarak vatanımı için çok çalışmalı, bayrağımızı gururla dalgalandırmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski