Amacı Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Etmez Kompozisyon

Amacı olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez sözü ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Metne kısa ve uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanın bir hedefi olması onun için çok önemlidir. Hedefi belli olmayan insan ne yöne gideceğini bilemez, yolunu şaşırır. Çünkü o, yolunu şaşırmış bir gemiye benzer. Bunun temel kaynağı ise kararsız kalmak ve amaçsız olmaktır. Böyle insana hiç kimsenin de yardım edeceğini bekleyemeyiz. Yani belirsizlikler için kalmamak için kesinlikle ne yapacağımızı bilmek zorundayız.

İnsanlar hedef belirlemeli, bu hedeflerine ulaşmanın yollarını aramalıdır. Hedefi belli olan birinin hangi yolu kullanacağı da önceden belli olur. Bu sayede amaca ulaşmak kolay bir hale gelir. Amacımız belliyse başkalarından yardım almak da kolaylaşacaktır. Ancak ne yapacağımızı bilmiyorsak bu durum amacımızın olmadığını açıkça gösterir.

İşlerimizin daha kolay bir hale gelmesini istiyorsak, küçük yaşlardan itibaren kendimize güzel bir amaç belirlemeliyiz. Bundan sonra ise önümüzde bir yol haritası olacaktır. Amacımız belli olduğu için kullanacağımız güzergahta, rüzgar da bize yardım edecektir. Buradaki rüzgar ifadesi dış etkenler olarak anlatılmak isteniyor. Dolayısıyla önemli olan hangi yoldan gideceğimizi bilmektir.

Sonuç olarak amaçsız yaşamak belirsiz bir boşlukta yaşamakla özdeştir. Rüzgar bizi sağa sola savurmuş olur. Amacımız, hangi yöne gideceğimiz, yani hedefimiz biliniyorsa, rüzgar da o yöne doğru eser. İşte insanların hayatında kesinlikle bir amacı olmalı ve bu amaçlarına ulaşmak için çevredekilerden de yardım alabilmelidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski