Yalnız Taş Duvar Olmaz Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Yalnız taş duvar olmaz atasözü ile ilgili kısa bir kompozisyon yazınız. Yazıya kısaca bir başlık koyunuz.

Yalnız bir taş tek başına hiçbir şey ifade etmez. Onun anlam kazanması, bir bütün oluşturması için diğer taşlarla birbirine eklenmesi gerekir. Yani birlik olması gerekir. İnsanların hayatında da bu durum geçerliliğini her zaman korur. Yalnız başına bir insan bir anlam ifade etmeyeceği gibi yalnız taş da duvar olmaz.

Hayatta bazen öyle durumlarla karşılaşırız ki tek başına kendimiz o işin altından kalkamayız. Mutlaka başkalarıyla dayanışma içinde olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Çevremizdeki insanlarla bir araya gelince, el ele verince o kadar güçlü bir hale geliriz ki, ağır diye bahsettiğimiz iş, artık çok hafif bir hale gelir. Çünkü artık güçlü olduk demektir.

Olaya bir de gerçek anlamından bakarsak, duvar örmek için yalnız bir taş yeterli olmaz. Duvarın tamamlanması, örülmesi için bir sürü taşın bir araya gelmesi, birleşmesi gerekir. İnşaat işçisi taşları birbirine tamamlayarak duvarı örer ve ortaya bir bütün halinde ev veya bir bina çıkar. Yalnız taş hiçbir işe yaramazken, birleşen taşlar koskocaman bir binanın ortaya çıkmasına vesile olur. Biz de bu atasözünden kendi adımıza gerekli dersleri çıkarmalı, gülü olmak için, zorlukları kolay bir şekilde aşmak için insanlarla el ele vermeye, iş birliği yapmaya, birlik olmaya önem vermeliyiz.

Dünyanın ağır yükünü taşıyabilmek için kuvvetli olmamız gerekir. Bu da ancak dayanışma ile mümkündür. Kısacası biz de birlik ve beraberliğe önem vermeliyiz.

5 Yorumlar

  1. Ben baya beğendim çooooooook iyi ama biraz daha uzun olabilirdi

    YanıtlaSil
  2. 1 yorum vardı buda 2 olsun

    YanıtlaSil
  3. sitenin yorum sayısını arttırdım hani ödül

    YanıtlaSil
  4. Çoook güzeldi elinize sağlık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski