Ayağını Yorganına Göre Uzat ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda ayağını yorganına göre uzat ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsanların belirli bir oranda maddi geliri var. Bir şey alacak olduğumuzda bu gelire göre davranmalıyız. Bütçemiz çıkış noktamız olmalıdır. Bu yüzden ölçülü harcama alışkanlığı edinmeliyiz. Çünkü hayat devam ediyor. Paraya her dönemde ihtiyacımız olacak. İleride nelerle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Bugün ekonomik yönden çok iyi bir durumda olabiliriz. Ancak yarının ne getireceğini bilemeyiz. Bu nedenle harcamalarımızı bütçemize uygun olarak yapmak son derece yararlı olur.

Açıkçası ekonomik olarak durumumuz nasılsa ona göre harcama yapmalıyız. Maddi anlamda zorluk çekmemek için sadece temel ihtiyaçlarımıza odaklanmalıyız. Bunun dışında gereksiz harcamadan olabildiğince kaçınmalıyız. Hele bu dönemde harcamalarımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Zira her şey eskiye göre daha bir pahalı hale geldi. Evimizin temel ihtiyaçları ne ise sadece onlara yönelik az miktarda harcama yapmak lazımdır. İhtiyacımız olmadığı halde ıvır zıvır şeylere para harcamamak çok doğru olur. Örneğin ayağımızı yorganda dışarı çıkardığımızda ölçüyü aşarız. Ayağımız üşür değil mi? Bir şey alırken de elimizdeki paranın durumuna göre hareket etmek gerekiyor. Fazladan gerekmediği halde abur cubura para harcadığımızda elde avuçta bir şey kalmaz.

Sonuç olarak masrafları paramıza göre belirlemeliyiz. Yalnızca en gerekli ihtiyaçlarımızı karşılamalı, gereksiz savurganlıktan kaçınmalıyız. Haddi aşan şeyler yaptığımızda bunun kötü sonuçları olacaktır. Dolayısıyla para harcanırken gelirimizin üzerine çıkmamalıyız. Boyumuzu aşan harcamalar başımızı ağrıtır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski