Baba Oğluna Bir Bağ Bağışlamış Oğul Babaya Bir Salkım Üzüm Vermemiş Kompozisyon

Baba oğluna bir bağ bağışlamış oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Babalar çok fedakârdır. Onlar çocukları için özveride bulunmaktan kaçınmaz oysa çocuklar babasına karşı vefasızdır. Bu durum baba oğluna bir bağ bağışlamış oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş atasözünde açıkça ifade edilmiştir. Oğul baba kadar fedakâr olamıyor. BU konu aslında hayatın bir gerçeğidir. Baba, evlatları için çalışır, onların rahat etmesi için gerektiğinde özveride bulunur. Ancak oğullar babaları gibi fedakârlık etmez.

Babaların en büyük isteği çocuklarının ileride kimseye muhtaç olmaması, kendilerini kurtarmasıdır. Bu anlamda bir baba, çocuklarını hayat hazırlar, onlara yol gösterir. Hayatın her döneminde yardımcı olur. Ancak gün gelir baba çocuğa muhtaç kalınca aynı ilgiyi çocuktan bekler. Çocuklar da genellikle nankörlük eder. Babasının kendine gösterdiği ilgiyi, fedakarlığı babasına göstermez. Bu durum karşısında babalar çok üzülür. Haklı olarak üzülürler elbette. Çünkü onlar çocukları için adeta saçını süpürge eder, iyilik eder. Bunu yaparken de evlatlarından hiçbir karşılık beklemez. Çocukların bu noktada vefalı olması gerekiyor. Lakin onlar da gereken vefayı göstermiyor., nankörlük ediyor. Atalarımız bu durumu hayatta tecrübe etmişler ve baba oğluna bir bağ bağışlamış oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş sözünü öğüt olarak söylemişler.

Sonuç olarak babalarımızın üzerimizde çok hakkı vardır. Onlar bizim bu hayatta elimiz ayağımız olurlar. Onlara her zaman iyi bir evlat olmaya çalışmalıyız. Gönüllerini hoş tutmalıyız. Saygıda kusur etmemeliyiz. Onlar yaşlanınca biz d onların rahat etmesi için fedakârlıkta bulunmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski