Dostluk Konulu Deneme

Dostluk Konulu Deneme

Deneme, bir konu hakkında duygu ve düşüncelerin ispatlanmadan, samimi bir dille yazıldığı yazılara denir. Biz de dostluk hakkında kendi duygu ve düşüncelerimizi, içten bir şekilde anlattığımız için dostluk ile ilgili bir deneme yazmış olduk.

İnsanlar hayatta bir dosta her zaman ihtiyaç duyar. Yani insan içini dökebileceği, derdini anlatabileceği, sırlarını paylaşabileceği birine mutlaka ihtiyaç duyar. Bu durum insanın yaradılışı gereği ortaya çıkmıştır. İnsanın sağlam bir dostu varsa onun için ne güzeldir. Gerçek anlamda bir dost insanın hem yükünü hafifletir hem de hayatın daha da güzel ve anlamlı olmasını sağlar. Biz çevremizde bir sürü insanla tanışır, bir sürü arkadaş edinir, onlarla bazen ayrılır, bazen bir araya gelebiliriz. Ancak çevremizdeki herkesle dostluk kuramayız. Bu böyledir.

İnsan iyi anlaştığı, güvendiği, içini dökebildiği, samimiyet kurabildiği kimselerle dostluk kurar. Kurduğumuz dostluklar sayesinde de kimselere anlatamadığımız dertleri dostlarımıza rahatça anlatır ve içimizi dökmüş oluruz. Bu yüzden dost dostun ağusunu alır demiş atalarımız. Herkesin bir veya birkaç tane dostu olmalıdır. Çünkü dost gerektiğinde sevincine ortak olan, gerektiğinde üzüntünü paylaşıp ilaç gibi olumlu etki bırakan bir varlıktır.

Kendi çevremizden başlayıp dostluklar kurarsak, herkes bir dost edinirse; dostluk, anlayışlılık, içtenlik, sevgi, saygı, barış ve kardeşlik gibi duygular bütün dünyaya yayılır. Böylece tüm dünyada kardeşçe yaşama duygusu çoğalır. Buna gerçekten hepimizin de ihtiyacı var. Çevrenizde gerçek dostluklar kurabilmeniz ümidiyle esen kalın..

2 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Dayı türkçeyimi unuttun yoksa müq mü yazmaya çalıştın 💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀

      Sil
Daha yeni Daha eski