Mum Dibine Işık Vermez Kompozisyon

Mum dibine ışık vermez atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza konuyla ilgili kısa ve manidar bir başlık koyunuz.

İnsanlar genellikle çevresine yardımcı olmakla ön plana çıkar. Bu anlamda çevresine olduğu kadar kendi çevresine, yakınları çok fazla iyilik etmez. Bu durumu anlatmak isteyen mum dibine ışık vermez atasözüdür. Mum yaktığınızda onun ışığı etrafı, çevresini aydınlatırken mumun dibi karanlık tarafta kalır değil mi?

İşte insan da böyledir. Genellikle etrafına birçok faydası olan insan kendi yakınında bulunan kişilere o kadar yararlı olamaz. Bu durum hayatın genelinde geçerlidir. Bize biraz üzücü bir şey gibi gelse de işin aslı böyledir. Bana göre doğru olan biraz çevremizi yoklamaktır, kimin neye ihtiyacı var. Yardıma muhtaç durumda olan birileri var mı diye etrafımıza bakmalıyız örneğin işe yakınımızdakilerden başlayabiliriz.

İnsan çevresinde ne olup bittiğine bakmalıdır. Yakınımızda bir derdi, sıkıntısı olan var mı, yok mu araştırmak gerekir. Etrafımızdakilere karşı gözümüz kapatmamak gerekir. Gerçek anlamda iyi bir insan olmak istiyorsak dibimizde kimin neye ihtiyacı var bilmeliyiz.

Eğer yardım edeceksek en yakınlarımızdan başlayarak yardım etmeliyiz. İnsan yakışan budur diye düşünüyorum. Çevremizdekileri görmezden gelip uzaktaki kişilere yardımcı olmak mum didine ışık vermez atasözünü hatırlatır bize. Bu sözden gerekli dersleri çıkarmakta fayda var diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski