Tasarruf ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince tasarruf ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Rahat bir şekilde yaşamak için tasarruf konusunu dikkate almak gerekiyor. Yani para veya tükettiğimiz şeyleri idareli harcamak tasarruf demektir. Her şeyi idareli kullanınca ileriki zamanlarda elimiz sıkışmaz. Gelir ve giderlerimizi iyi hesaplamalı bu ikisi arasındaki dengeyi sağlam kurmalıyız. Giderlerimiz doğrultusunda bir tek zorunlu olan şeylere para harcamalıyız. Anlayacağınız hiçbir şeyimiz tükenmez diye ne bulursak onu alacağız diye düşünmemeliyiz.

Harcamalarımızı kısmak her şeyin fiyatının arttığı son zamanlarda göz önünde bulundurulması gereken bir konu haline geldi. Bildiğiniz gibi hayat tüm pahalılığıyla devam ediyor. ger geçen gün gıda fiyatları yükseliyor. Su kaynakları giderek tükeniyor. Bütün bunlara baktığımızda sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Yani tasarruflu davranarak gereksiz harcamadan kaçınmakta fayda var. Tasarruf neden bu kadar önemli? Hiç düşündünüz mü? Tasarruf, ileride hayatımızda kolaylık sağlayacaktır. Bu yüzden çok önemlidir. Paramızı, tükettiğimiz her şeyi idareli kullanınca aslında geleceğe dönük bir yatırım yapmış oluyoruz. Aslında tasarruflu olmak bir zorunluluk haline geldi diyebiliriz. Elimizdeki paraları çarçur edince daha sonra ne yapar, nereye gideriz? Biz gereken parayı kim verir? Dolayısıyla kendi başımızın çaresine bakmak ve kimseye el açıp dilenmemek için de tasarrufa önem vermeliyiz.

Ekmeğimizi, suyumuzu aklınıza gelebilecek her şeyi idareli, ölçülü kullanmak tasarruftur. Sağlığımızı korumak için, virüsün yayılmasını önlemek için evde kalmaya ve tasarrufa devam etmeliyiz. Böyle yaparak aslında gelecekte rahat ve sağlıklı bir şekilde yaşamanın temelini atmış oluyoruz. Dolayısıyla şimdilerde yapacağımız en güzel şey tasarruf ile ilgili bilinçli davranmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski