Bir Bilim İnsanı Olsanız Ne İcat Ederdiniz Konulu Kompozisyon

İnsanlığa yararlı bir icat yapmanız gerekirse neyi icat etmek isterdiniz? Bu konudaki düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatan bir konuşma yapınız.

Bir bilim insanı olmak istememdeki amacım insanlığa hizmet etmektir. Bilim insanları icatlarıyla insanlığa hizmet etmiş kişilerdir. Zaten bir buluş insanlığa yarar sağlıyorsa ondan daha güzel ne olabilir ki. Benim için icatların insanlara hizmet edip etmemesi bu noktada çok önemlidir. Bir bilim insanı olsam, insanlığa yararlı bir icat yapmam gerekirse benim icadım dünyadaki kötülükleri önleyen bir araç olurdu. İnsanlar bilerek veya bilmeyerek bir kötülüğe bulaşmadan onları uyaran ve böylece kötü davranışta bulunmalarını önleyen bir araç icat etmek isterdim. Bu aracın adı da “vicdan” olurdu. 


Size ilginç gelebilir fakat gerçekten de icadıma bu ismi verirdim. Bu icat her daim insanların üzerinde bir saat gibi taşıyacakları bir alet olurdu. Çarşıda pazarda satılabilen bir eşya gibi olmasını isterdim. Tabi bu icadımı öncelikle herkese tanıtır, yararları hakkında tüm insanları bilgilendirirdim. Vicdan adını verdiğim icadım takılabilen bir araç olduğu için onu saatçilerde, marketlerde falan satışa sunardım. İsteyen insanlar bu icadı alıp kullanabilecek ve faydalarını kendileri yaşayarak öğrenebilecekler. Bu icadımı kullanan insanlar arttıkça herkeste büyük bir ilgi uyandıracak ve böylece çoğu insanın “vicdan” adlı icadımı almasının önü açılacaktır.

Peki, nedir bu vicdan? Vicdan isimli buluşum insanların bileğine takacakları bir bileklik görünümünde olacak ve insanların kötü bir şey yapmasını önleyecek türden bir icattır. Hepimiz insanız, bazen kötülük yapma durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Böylesi anlarda vicdan adını verdiğim icadım devreye girecek, insanı uyaracak, beynimize titreşim göndererek insanı düşünmeye sevk edecektir.

İnsan düşünmeye başlayıp bu araç sayesinde kötü davranırsa, kötülük yaparsa bunun ne gibi sonuçları olabileceğini düşünecek ve kötülük yapmaktan uzak duracaktır. Böylelikle tüm dünyada kötülüklerin azaldığı, insanların kardeşçe yaşadığı özlenen ortam gerçekleşmiş olacaktır. Saygılar sunarım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski