Sağlığın İnsan ve Toplum Açısından Önemi ile İlgili Kompozisyon

Sağlığın insan ve toplum açısından önemi ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bir insanın sağlıklı olması demek topluma da katkı sağlar. Çünkü toplumu bireyler oluşturur. Yani insanların bir araya gelmesiyle toplum meydana geldiği için, sağlıklı olan insanlar da toplumdaki düzenin güzelce işlemesini sağlar. Herkes sağlıklı olursa, işler aksamaz. Bu yüzden sağlık konusuna önem vermeliyiz.

Kendi sağlığımızı düşünürken diğer insanları da düşünmeliyiz. Uyku saatlerine, doğal besinlerle beslenmeye, hareketli bir yaşama dikkat ettiğimiz zaman sağlıklı olma yolunda iyi yoldayız demektir. Bu da doğal olarak toplumu olumlu yönde etkileyecektir. Sağlığın insan ve toplum sağlığı açısından önemi, hayatın akışına uygun sürmesini sağlamasıdır.

Örneğin toplumun genelini etkileyen bazı vakalar oluyor. Bunlar genelde bulaşıcı hastalık adıyla bilinmektedir. İnsandan insana bulaşan ve topluma yayılan bir hastalık herkesi etkiliyor. Deme ki insanlar sağlıklı olursa toplum içine çıkmak da kolaylaşır.

Herkes sağlıklı olsaydı, insanlar hep işinde gücünde olacaktı. Yani hayat normal bir şekilde seyrine devam eder. Söz konusu sağlık olunca bütün işler duraksamadan yapılıyor. Bundan dolayı sağlığımıza dikkat etmek en öncelikli sorumluluğumuzdur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski