Birlikten Kuvvet Doğar Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde birlikten kuvvet doğar atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Kuvvetimizi artırıp bir işin üstesinden gelmek istiyorsak yapacağımız en doğru şey birlik olmaktır. Çünkü birlik olduğumuzda sandığımızdan çok daha güçlü oluruz. İnsanlar bir konuda birlik olma kararı alırsa onlar gücünü o kadar artırır ki başka zaman tek başına yapamayacağı bir şeyi böylece hemen halleder. Birlik kuvvet demektir. Aynı amaç uğruna bir araya gelmek, birbirine destek çıkmak demektir. Bu sayede karşı karşıya olduğumuz sorun ne kadar büyük olursa olsun onu yenebiliriz.

Örneğin karla kapanan yolları bir kişi açamaz. Ancak birlik olunduğunda o yollar kısa sürede açılır. Çünkü o zaman birden fazla kişi devreye girer. Elindeki bütün imkanları kullanmaya başlar. Böylece güçlü bir yapı ortaya çıkar. Bu sayede ise aşılmaz dağlar aşılır, çetin yollar düzlüğe ulaşır. Ülkemize göz koyan düşmanlara karşı da birlik lazım, günlük hayatta aşamadığımız bir güçlüğü yenmek için de birlik lazımdır. Çünkü birlik olunca tek yumruk gibi, güç bir yerde toplanmış oluyor. Bunun karşısında ise dağ olsa duramaz. Böylece hayatımız daha kolay bir hal alıyor. Dolayısıyla sosyal bir insan olmalı, başımız sıkıştığında gönül rahatlığıyla bize destek olması için çağırabileceğimiz insanlar biriktirmeliyiz.

Sonuç olarak birlik içinde çalışmak her zaman faydalıdır. Bu nedenle kendi bildiğimizi okumaktansa ortak karar alıp birlikte bir iş yapmalıyız. Zor zamanlar birlik olmak için çok önemli fırsattır. Mesela ağır işler, önümüz çıkan büyük bir zorluk bunlara örnek verilebilir. Bu tür sıkıntılı durumları yalnız başımıza halletmeye kalkarsak bizim de bir noktada gücümüz biter. Sonra anlarız ki bu iş böyle yürümeyecek. Mutlaka destek kuvvet gerekiyor. O da diğer insanlara haber verip bu sorunu birlikte çözmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski