Umut ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince umut ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız. Umut kavramından hareketle deneme türünde bir kompozisyon yazınız. Yazımızın başlığı "Umut İnsana Güç Verir" şeklindedir.

En zor zamanlarımızda bizi hayata bağlayan en önemli duygu umuttur. Umut hakkında, fakirin ekmeğidir derler. Yani hayatta imkansızlıklar içinde kalsak da umudumuzu asla yitirmemeliyiz. Gün olur, devran döner, her şey iyiye gider. Şimdi biz çalışır çabalarız hiçbir şey istediğimiz gibi olmaz. Sonra ne yapsam da olmuyor deyip artık her şeyden vazgeçeriz. İşte o anda kendimizi toplamamızı, her şeye yeniden başlamamızı sağlayan güç umuttur. Karamsarlıklar umutla yok olur, karanlıklar umut ile aydınlanır. Yani umut aslında her şey demektir.

Umut, hayata iyimser açıdan bakmak demektir. Bu, bütün olumsuzluklara rağmen hala bir umut var anlamına gelir. Örneğin gözü görmeyen biri, umutla görür, hasta olan biri umutlu olunca iyileşir. Engelli biri hayata umutla sımsıkı tutunur. Gördüğünüz gibi bütün engellere rağmen umut dolu olunca, hayat daha çok anlam kazanıyor. O yüzden karşılaştığımız zorluklar bizi yıldırmamalıdır. Aksine umutlu bir şekilde yola devam etmeliyiz.

İnsanlar, güne umutla başlamalıdır. Umut ederek başladığımız her gün, yepyeni güzellikler sunar bize. Dolayısıyla umutsuzluk, kimseye başarı ve mutluluk getirmez. Bundan dolayı zorluklar hakkında kötü düşünmemeliyiz. Çünkü karşılaştığımız her zorluğu umut sayesinde daha kolay aşarız. Bunun neticesinde içimizi sevinç kaplar.

Genel olarak her insanın bir hayali olduğunu görürüz. Bu hayaller peşinde koşmayı sağlayan en etkili araç da umuttur diyebiliriz. Hayatı ince bir ip üzerinde yürümeye benzetirsek, hayata olumsuz açıdan baktığımızda, ipten nehre düşeriz, boğuluruz. Oysa iyimser bir şekilde yolumuza devam ettiğimiz zaman başarılar beraberinde gelecektir. Bundan dolayı umudu hiçbir zaman elden bırakmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski