Doğanın İnsanlara Değil İnsanların Doğaya İhtiyacı Vardır Konulu Bir Deneme

"Doğanın insanlara değil insanların doğaya ihtiyacı vardır ile ilgili deneme" konusundan kısaca söz edeceğiz.

Doğa içinde tüm canlıların barındığı bir oluşumdur. Doğanın içinde insanlar, hayvanlar, bitkiler yani bütün canlıların gereksinimlerini karşılayacak bir sürü nimet vardır. Biz insanlar olarak doğaya gereken özeni göstermeliyiz. Ancak son yıllarda insanlar olarak doğaya, çevreye çok zarar verdiğimiz de su götürmez bir gerçektir.

İnsanoğlu kendi ihtiyaçlarını karşılamak için doğanın güzelliklerinden, nimetlerinden yararlanmaktadır. Lakin bunu yaparken bilinçli veya bilinçsiz olarak doğaya zarar vermektedir. Bu konuda insanların derhal bilinçlendirilmesi çevreye, doğaya daha duyarlı bireyler yetiştirilmesi gerekmektedir. Çünkü doğanın insanlara değil insanların doğaya ihtiyacı vardır. Böyle düşünerek hareket etmek doğada yaşayan bütün canlılar adına yararlı olacaktır.

Doğa kendi ekolojik sistemi içinde bir bütündür. İnsanlar doğayı kirletip, doğaya zarar verdikçe doğa yok olmaya doğru adım adım gidecektir. Bu çok olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Doğa, yok edilirse bütün canlıların yaşam alanı da yok olmaya mahkumdur. Bunun için gerekli önlemleri almalı ve doğaya sahip çıkmalıyız.

Sonuç olarak doğaya ihtiyacımız olduğu bilinen bir gerçektir. Doğa tahrip edilirse ileride içinde huzurla, sağlıkla yaşayabileceğimiz bir dünya olmayacaktır. Bundan dolayı doğayı yemiz tutmak, doğaya sahip çıkmak en büyük sorumluluklarımızdan biridir diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski