Gerçek mutluluğun parayla ilgili olup olmadığı hakkında bir konuşma yapınız.

Gerçek mutluluğun parayla ilgili olup olmadığı hakkında bir konuşma yapınız. Konuşmanızda dilimize henüz yerleşmemiş yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılığını kullanmaya özen gösteriniz.

Sevgili arkadaşlar hayatımızı sorunsuz bir şekle devam ettirebilmek içi paraya gerçekten ihtiyacımız var. Ancak her şey para demek değildir. Bu dünyada paradan daha önemli şeyler olduğunu bilmeliyiz Bana göre gerçek mutluluk sağlıklı olmakla yakından ilişkilidir. Bu günlerde görüyoruz. Bir virüs ortaya çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bütün okullar tatil edildi. İnsanların çoğu evden çıkamıyor. Niçin mi? Çünkü bu virüs salgını sağlığımız tehdit ediyor.

Elbette para da mutlulukla ilişkili ancak sağlık paradan daha önce geliyor. Sağlık varlıktan yeğdir atasözü bunu açıkça ifade ediyor. Çok parası olup da sağlık sitemi çöken ülkeler var. Demek ki önce sağlık önemlidir. Bu yüzden sağlığımız son derece dikkat etmeliyiz. Son dönemde yaşananları göz önüne alırsak gerçek mutluluğun temel kaynağı sağlıktır diyebiliriz. Bu nedenle para konusu ikinci planda kalıyor.

Önce sağlıklı olacağız. Ondan sonra paramızın mutlu olmamıza katkısı olur. Yani parayı hepten önemsiz gibi söylemiyorum. Tabii ki paraya da ihtiyacımız var. Bütün çalışanların asıl amacı para kazanıp evin geçimini sağlamaktır. Dolayısıyla sağlığımız yerinde olduktan sonra paranın da gerçek mutluluğa katkısı göz ardı edilemez.

Sonuç olarak iyi bir hayatımız olsun isteriz. Bunun için en gerekli şey sağlıktır. Ardından paramız da olacak ki ihtiyaçlarımızı karşılayıp mutlu olalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski