Özgürlük ile İlgili Kompozisyon

Özgürlük ile ilgili kompozisyon yazınız.

Özgürlük insanlar için ne karda güzel bir şeydir. Yani istediğiniz gibi dışarı çıkmak, gezmek, sosyalleşmek insana çok güzel duygular hissettirir. Şimdilerde evdeyiz. Salgın hastalık çıktığından beri evde kalmaya devam ediyoruz. Bu durumda sanki evde hapiste yaşıyormuşuz gibi hissediyoruz. Başka bir deyişle özgürlüğümüz elimizden alınmış gibi oluyor. Özgürlüğün ne karda güzel ve değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla özgür olmak demek hayatı doya doya yaşamak demektir.

Özgür olunca istediğimiz her şeyi yapmak istiyoruz. Bu noktada dikkat çekmek istediğim bir konu da var. Kendi özgürlüğümüzü kullanırken başkalarının özgürlük alanını rahatsız etmemeliyiz. Yani başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizim özgürlüğümüz biter. Kimseye zara vermeden yaşamak, herkes saygılı olmak özgürlüğün gereklerindendir.

Bu virüs tehlikesi ortadan kalıp da özgür olacağımız, özgürlüğe kavuşacağımız günleri iple çekiyorum. Aslında bu durum, biz insanlar özgürlüğün önemini gösteriyor. Kapana kısılmış fare gibi biz d evlerimize tıkılıp kaldık. Evdeyiz ama sanki özgür değilmişiz gibi geliyor bana. Olsun bütün bunlar sağlıkla ilgili önlemlerdir. Sağlığımızı tehdit eden virüs hastalığı bitince tekrar özgür bir şekilde yaşayacağız. Sonuçta sağlık olmadan da özgür olmanın bir anlamı yoktur.

Sonuç olarak özgürlük gibisi yokmuş diyorum. Bu düşünceye eve kapandığımız bu günlerde daha çok sahibim. Ne güzle eskiden dışarı çıkıp işe, okula, çarşıya pazara gidiyormuşuz. Hayat özgür olunca daha bir güzelmiş. Aslında o zamanlarda özgürlüğümüzün kıymetini pek bilmiyormuşuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski