Üzüntü ve Tasa ile İlgili Kompozisyon

Üzüntü ve tasa ile ilgili kompozisyon yazınız.

Üzüntü ve tasa aynı anlamlara gelen iki kelimedir. Dünya hayatımızda çeşitli olaylar aşarız. Bu olaylar bizi bazen üzüntüye sevk eder. Üzüntü her ne kadar istenmeyen bir şey olsa da hayatın içinde vardır. Önemli olan iyi işlere imza atmak ve insanlığa yararlı olmaktır. Bizi üzen şeyler her an olabiliyor.

En iyisi hiçbir şeyi kafaya takmamaktır. Çünkü üzüntünün de fazlası insanı hasta edebilir. Bundan olayı pozitif olmakta fayda var diye düşünüyorum. Yani hayata olumlu açıdan bakmak gerekir. Her şeye üzülürsek psikolojik olarak bundan olumsuz yönde etkileneceğimiz apaçık ortadadır. Bu yüzden bizi üzen şeylerden uzak durmak ve iyimser bir yapıya bürünmek lazımdır.

Mesela deprem oluyor üzülüyoruz, hasta oluyoruz, kaza yapabiliyor ya da kötü bir olayla karşılaşıyoruz. Bu tür durumlar karşısında doğal olarak üzüntü hissediyoruz. Böyle bir anda sabırlı olmak, sakin kalmaya çalışmak zorundayız. Çünkü her şey insanlar içindir. İyilikler de güzellikler de acılar da hep birlikte yaşanıyor. Önemli olana hayata bakış açımızın olumlu olmasıdır. Örneğin iyi şeyler düşünmeliyiz. Güler yüzlü olmalıyız. Neşeli ve gülen gözler bize yaşama sevinci verecektir. Gülümsemekten çekinmemeliyiz. Gülümseme insanı mutlu eden hoş bir duygudur. Bu şekilde bir bakış açısıyla üzüntü ve tasadan kurtuluruz.

Sonuç olarak hayatın içinde yaşadığımız bazı olay veya durumlar karşısında büyük üzüntüler yaşayabiliriz. Acılar ve sevinçler dünyada bir arada bulunur. Bu çok normal bir durumdur. Yapacağımız en doğru şey, üzüntünün kaynağını bulmak ve bunu iyileştirmek olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski