Yalnızlıkta Dost ve Arkadaş Yokluğunun Yerini Ancak Kitap Tutabilir Kompozisyon

Yalnızlıkta dost ve arkadaş yokluğunun yerini ancak kitaplar tutabilir sözü ile ilgili kısa bir deneme yazısı (kompozisyon) yazacağız.

İnsanlar her şeyden sıkılınca yalnız kalmak ister ancak bu geçici bir durumdan ibarettir. Yalnızlık bir süre sonra insana ağır gelmeye başlar. Mutlaka yanında, çevresinde birilerinin olması gereksinimi doğar. Bu yokluğu ise sadece kitaplar doldurabilir.

Toplum içindeki güvensizlikler insanı bu duruma yani yalnızlığa itebilir. Böyle zamanlarda insan evde kalıp hiçbir yere gitmek istemez. O zaman insana en iyi arkadaş kitaplar olur. Kitapların dünyasına kendimiz bırakırsak görürüz ki kitap insanı anlayan, insana sırdaş olan, insana yaren olan en iyi arkadaştır. İnsanlar yalnız kaldıklarında birileriyle konuşma ihtiyacını kitap okuyarak pek tabiî ki giderebilir. Çünkü kitaplar gerçek dünya ile iç içedir. Kendimizi kitaplardaki kahramanların yerine koyarız, olayların içinde biz de oluruz.

Kitaplarda anlatılan olaylara kendimizi kaptırırız, oradaki kahramanların acılarına, sevinçlerine ortak oluruz,. Onlar üzüldüğünde biz de üzülürüz, onlar sevindiğinde biz de seviniriz. Kitabı okuyup bitirdiğimizde keşke bitmeseydi dediğimiz anlar olabilir. Bu durumda başka kitaplara yöneliriz. Başka arkadaşlar ediniriz. Çünkü her kitap ayrı bir dünyadır. İnsan ne kadar kitap okursa o kadar arkadaşı olur.


Kitaplar insana bazen ilaç gibi gelir, kimsenin yokluğunu aratmaz. Bu yüzden kitaplar iyileştirici bir etkiye sahiptir. Yalnız kaldığımız anlarda kitaplardan arkadaş edinmeye özen göstermeli, onları yanımızdan hiç eksik etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski