Nerede Birlik Orada Dirlik ile İlgili Kompozisyon

Nerede birlik, orada dirlik atasözü ile ilgili kompozisyon örneği okuyacaksınız. Başlık koyma işini size bırakıyorum. Başlık kısa ve etkileyici bir ifade olursa iyi olur.

Birlik halinde olmaktan kimseye zarar gelmez. Aksine daha güçlü olunur. İnsanların birbirini koruyup kolladığı, birliğe önem verdiği bir yede her şey düzenlidir. Bunun neticesinde huzurlu bir ortam da oluşacaktır. Dolayısıyla her şeyin belli bir düzen içinde olmasını sağlayan en önemli etken birliktir.

Birlik, dirlik demektir. Başka bir deyişle insanların refah ve huzur içinde yaşaması birlik olunca mümkündür. Hayatta her şeyin üstesinden tek başımıza gelemediğimiz için mutlaka birlik içinde olmalıyız. Çünkü bu hayatın yükü yalnız bir şekilde taşınamaz. Dolayısıyla hangi konuda olursa olsun dayanışmaya önem vermek gerekiyor.

İnsan, fıtratı gereği birlikte yaşamaya çok uygundur. Onun için tarihin en eski dönemlerinden itibaren her zaman iç içe yaşamıştır. Bununla birlikte her zorluğu sadece birlik olunca aşmasını bilmiştir. Çünkü birlik beraberinde güçlü olmayı, ayakta kalmayı, engelleri kısa sürede aşmayı getirir. Bu yüzden tek başına hareket etmektense, daima birlik beraberliğe uygun davranmak lazımdır.

Sonuç olarak birlik hayatımızı daha kolay kılar. Sosyal açıdan huzurlu olmayı sağlar. İnsanların düzenli bir hayatı ancak birlik sayesindedir. Bu açıdan baktığımızda nerede birlik varsa orada dirlik vardır sözü anlam bulmaktadır. Çünkü dirlik, düzen insanlar için büyük öneme sahiptir. Bunu sağlayan en önemli etken ise her anlamda birlik olmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski