Sağlıklı yaşam konulu bir metin yazınız.

3. Sınıf Türkçe: "Sağlıklı yaşam" konulu kısa bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı bir şekilde yazıp etrafını görsellerle süsleyiniz.

Sağlıklı yaşam en çok önemsenmesi gereken konudur. Çünkü bütün hayatımızın sorunsuzca işleyişi bütünüyle sağlığa bağlıdır. Dikkat edeceğimiz konuların başında doğru beslenme gelmektedir. Beslenme, insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarlarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişmenin engellendiği ve sağlığın bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur.

Sağlıklı bir yaşam için kesin olan şey doğal ve geleneksel beslenmektir.  Bir diğer önemli nokta ise işlenmiş, katkı maddesi bulunan gıdalardan kaçınılması gerektiğidir. Mesela hazır gıdalar sağlık için önemli oranda tehdit oluşturmaktadır. Az yemeli fakat sık sık yemek yemelisiniz. Kahvaltı kesinlikle atlamamanız gereken bir öğündür. Dolayısıyla dengeli ve düzenli beslenmeye ihtiyacımız var. Çünkü dengeli beslenmek vücudumuz için hayati bir önem taşımaktadır. Sağlıklı olmak için önemli olan konulardan biri de, spor yapmaktır. Mesela açık havada yürüyüş yapılabilir. Koşu yapmak, yüzmek, futbol, bisiklet sürmek gibi kaslarımızı çalıştıran spor faaliyetleri de sağlıklı olmaya katkı sağlar.

Sağlıklı yaşam için çok önemli bir başka konu da uykumuza dikkat etmektir. Uyumak insana iyi gelir çünkü.  Böylece vücut kendini yeniler. Erken yatıp erken kalkmak vücudumuzun dinç ve sağlıklı olmasını sağlar. Düzenli bir uyku da sağlığımız için önemlidir. Sonuç olarak sağlığımıza dikkat etmeli ve gereken özeni göstermeliyiz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski