Büyüklerimizin Neden Çoğu Zaman Dedikleri Doğru Çıkar ile İlgili Kompozisyon

Büyüklerimizin neden çoğu zaman dedikleri doğru çıkar ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan doğumdan ölüme kadar süren hayat boyunca birçok olayla karşılaşıyor. Bu süreçte yeni şeyler öğreniyoruz. Bazı dönemlerde istemeden de olsa yanlış adımlar atabiliyoruz. Bu hatalar bize ileriki dönemde yol, su, elektrik olarak geri dönüyor. Başka bir deyişle hayatla ilgili bir sürü tecrübe kazanmış oluyor. İşte bu nedenle büyüklerimizin dedikleri çoğu zaman doğru çıkıyor.

Konuyu biraz daha açalım. Büyüklerimiz, yaşlılarımız gençlik dönemlerinde kazanmış oldukları hayat tecrübesiyle çok daha güçlü bir kişiliğe bürünüyorlar. Bu sayede hayat hakkında her konuda bilgi sahibi oluyorlar. Yani nerede, nasıl davranılacağına son derece hakim oluyorlar. Biz henüz yaş olarak küçük olduğumuzdan düşünerek hareket edemiyoruz. Karşılaştığımız bir durumda neler yapmamız gerektiğini, nasıl davranacağımız akıl edemiyoruz. Oysa büyüklerimiz her anlamda tecrübe kazandığından onların öğütlerini dikkate almak bizim için çok yararlıdır. Böylece hata yapma olasılığımız en aza inecektir.

Sonuç olarak büyük olmak demek hayata dair birçok konu hakkında tecrübe sahibi olmak demektir. Bundan dolayı büyüklerimizin dedikleri genellikle doğru çıkıyor. Onlar, eskiden neler yaşamışsa, o konularda deneyim ve bilgi sahibi oluyor. Bize de verdiği öğütlere rehberlik etmiş oluyorlar. Kısaca özetlemek gerekirse, hayat denen bu yolculukta tökezlememek için büyüklerimizin yardımına her zaman ihtiyacımız var. Bu yüzden büyüklerimize değer vermeli, onlara saygı duymalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski