Horozu Çok Olan Köyün Sabahı Geç Olur ile İlgili Kompozisyon

Bugün sizler için horozu çok olan köyün sabahı geç olur atasözü ile ilgili kompozisyon yazacağım. Başlığı siz koyabilirsiniz.

Bir konu hakkında bilgisi olup olmadan herkes bir söz söylerse o konu ile ilgili çözüm bulunması gittikçe zorlaşırsa, horozu çok olan köyün sabahı geç olur atasözü kullanılır. Bu sebeple konu hakkında bilgisi, tecrübesi olanların görüşleri çok önemlidir. Yani anlamayan, bilmeyen insanların görüş belirtmesine hiç gerek yoktur. Karşılaşılan bir sorunun üstesinden kısa sürede gelmek tamamen uzman birinin sözüyle gerçekleşecektir. Cahillik edip de anlamdan bir şeye atlamak yarardan çok zarar verir. En iyisi bilgi sahibi olmadığımız alanda boş konuşmaktan kaçınmaktır.

İnsanlar genelde her konuda yorum yapmayı sever. İster bilsin, ister bilmesin her şeyden sanki anlıyormuş gibi ortaya çözüm önerisi sunarlar. Aslında böyle bir yaklaşıma hiç gerek yoktur. Bu durum sadece laf kalabalığı ile ifade edilebilir. Önemli olan sorunun kısa zamanda çözüme kavuşturulmasıdır. Bunun için de gereksiz söz etmekten uzak durmakta fayda vardır.

Toplum içinde bir sorun olduğunda gördüğümüz üzücü şey, konuyla ilgili bilgisi yetersiz olduğu halde hereksin ağzını açmasıdır. Ağzı olan konuşuyor derler ya, işte onun gibi yerli yeriz konuşmayı bazıları alışkanlık edinmiş. Oysa bu şekilde herkes ağzını açarsa, meselenin çözüme kavuşması uzar. Tabii ki insanlar arasında zorlukları aşmak, meseleleri çözmek için görül alış verişinde bulunmak çok iyidir. Ancak bunu bilgisi, olanlar yapmalıdır. Cahilli olup da mesele hakkında bilgisi olmayanlar tavsiyede bulunursa o zaman kısa sürede çözülecek olan bir mesele bile çok daha uzun zamanda çözülür.

Sonuç olarak hayatta bazı zorluklar, problemler olacaktır. Bunları aşmak için o konuda tecrübesi olan, uzman olan, bilgi birikimi olan kişilerin görüşlerine başvurmak gerekir. Böylece sıkıntıları daha kolay aşabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski