Yüz Yüze Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Yüz yüze eğitimin önemi ile ilgili kompozisyon yazınız. Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimi kıyaslayınız. Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin kıyaslamasını aşağıdan okuyabilirsiniz.

Salgınının bir sonucu olarak uzaktan eğitim yapılarak eğitime devam ediliyor. Ancak uzaktan eğitim sistemi, tam anlamıyla öğrencilere fayda sağlamıyor. Çünkü öğrencilerin konuşmaya, arkadaşları ve öğretmenleriyle yüz yüze iletişim kurmaya ihtiyacı vardır. Canlı ders verilerek yapılan uzaktan eğitimde, öğretmen dersini anlatır ve ders orada biter. Fakat okulda öğretmenin yüz yüze anlattığı derslerde birçok etken devreye girmektedir.

Konuşmak, soru sormak, anlamadığını belirtmek isteyen öğrencilere bu fırsatı yüz yüze eğitim çok daha iyi bir şekilde sunmaktadır. Dolayısıyla okuldaki yüz yüze eğitimin önemi çok daha büyüktür. Evde internet üzerinden sunulan ve adına uzaktan eğitim denen canlı derslerle öğrencilere yalnızca bilgi aktarımı yapılmaktadır. Konuyu anlamayan öğrenciler olabilir. Bu durumdaki öğrenci öğretmenine anlayamadığını ifade edeme. Öğretmen de kimin neyi tam olarak anlayamadığını fark edemez. Bunun sonucunda uzaktan eğitim kalıcı öğrenmede yetersiz bir hale gelebilir. Ayrıca insanın doğasına uygun olarak yüz yüze iletişim kurmak daha faydalıdır diye düşünüyorum.

İnsan duyguları olan bir canlıdır. Sınıf ortamı buna çok daha müsaittir. Kısacası okulun ve öğretmenin eğitimdeki yeri tartışılamaz. Çünkü öğrencilerin kaliteli bir eğitim alması ancak okulda gerçekleşir. Sınıfta konu tekrarı yapılabilir, öğrenciler arasında etkileşim olur. Bu da öğrenmeye daha kolay bir hale getirir. Oysa şimdi canlı dersler ile süren uzaktan eğitimde herkes için tam öğrenme gerçekleşmiyor.

Sonuç olarak tüm dünyayı olumsuz etkileyen virüs salgını ülkemizde görüldüğü andan itibaren şimdilik dersler uzaktan eğitimle yapılıyor. Bu geçici bir durumdur. Asıl eğim okulda öğretmenin yüz yüze verdiği eğitimle mümkün olur. Öğrenciler için bu daha etkili ve yararlı olacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski