İnsanlar Düşünmek Sevmek ve İnanmak İçin Dünyaya Gelmiştir ile İlgili Kompozisyon

İnsanlar düşünmek, sevmek ve inanmak için dünyaya gelmiştir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne konuyla ilgili can alıcı bir başlık koyunuz.

İnsanları diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği düşünme yeteneğine sahip olmasıdır. Böylece aklını kullanır insan. Olaylara akıl ve mantık süzgecinden bakar. Aynı zamanda insan için sevmek de çok önemlidir. Çünkü hayat sadece sevmekle anlam kazanan bir durumdur. Bu yüzden kalbimizden sevgiyi bir an olsun eksik etmemeliyiz.

Her şey sevmekle başlar. Mutlu bir hayatın kapısı sevmekle açılır. Bütün insanların buna gerçekten ihtiyacı vardır. Acı dolu bir dünyada yaşamayı kimse istemez. Hayatın güzel ve anlamlı olması sevmek duygusu sayesindedir. İnsanlar yalnız kalmaya uygun olmadığından diğer insanlarla her zaman iletişim kurma ihtiyacı hissederler. Bu noktada insanların birbirine olan inancı ve güveni önem plana çıkmaktadır. Yani sağlıklı bir iletişim için birbirimize inanmak, güvenmek son derece önem kazanmaktadır. Dolayısıyla düşünen bir varlık olarak sevmek ve inanmak da insana yakışan diğer özelliklerdendir.

Bana göre daima iyi niyetli bir insan olmaya çalışmalıyız. Birbirimizin kalbini kırmaya, birbirimizi üzmeye hiç gerek yoktur diye düşünüyorum. Herkes şu üç günlük dünyada rahat ve huzurlu bir yaşam arzular. Bunun yolu da sevmekten geçer. Dolayısıyla sevmek ve inanmaktan vazgeçmemeliyiz.

Kötü bir insan olunca çevremizdekiler hakkımızda hep kötü düşünür. Bir gün dünyadan ayrılacağımıza göre en iyisi insanları, hayatı, her şeyi sevmektir. Kısaca özetlemek gerekirse insana yakışan sevmek, düşünmek ve inanmaktır. Hayatımızı bunun üzerine şekillendirmek de bizlere birçok fayda sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski