Hayat ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyerek her birimiz için farklı bir anlamı olan hayat ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

Hayat, en kısa tabirle bir hengâmedir. Bu süreçte herkes kendi işinde gücündedir. Aslında her insan ailesini, kendisini, çocuklarının geleceğini düşünüyor. Herkes doğal olarak geçim derdine düşmüş. Geçim derdi herkesin başındadır. Mutlaka para lazım ki daha iyi koşullarda hayatımızı yaşayabilelim. Para olmadan da yaşamak çok zor geliyor insana. Dolayısıyla herkesin kendisi ve yakınlarının daha iyi bir hayat yaşamak için çeşitli planları var. Çalışmalar da buna göre şekilleniyor.

Hayat kimilerine göre daha acıması zor olabilmektedir. Varlıklı kişiler güzelce yaşayıp giderken yokluk çekenlere göre ise hayat daha ağırdır. Dolayısıyla her şeye rağmen çalışmak gerekiyor. Çünkü hayat devam ediyor. Biz de ayakta kalmak için çalışmaya ara vermeden ilerlemeliyiz. Hayatta herkesin mutlaka bir derdi oluyor. Size uzaktan mutlu, keyifli gibi görünen bir sürü insan olabilir. Ancak içine girdiğinizde durumun öyle sandığını gibi olmadığını görürsünüz. Kimileri gözyaşını içine akıtır. Bazı insanlar zengin olsa da onlar da birçok sorunla uğraşır. O yüzden ön yargılı olmamak gerekir.

Hayatta her insan farklı imtihanlarla sınanır. Kimi, hayat mücadelesine, açlıkla, kimi fakirlikle, kimi de yalnızlıkla imtihan edilir. Yani önümüzde her zaman dümdüz yollar olmuyor. Bu yollarda çeşitli zorluklarla sınanıyoruz. Güçlü kalmak, moralimizi yüksek tutmak zorundayız. Hayatın zorlukları karşısında dik durabilmeyi öğrenmeliyiz. Genel olarak yaşımız ilerleyin aslında hayatın nasıl bir şey olduğunu anlıyoruz. Hayat atılınca hayatın anlamının farkına varıyoruz. Fakat yine de hayat devam ediyor ve güçlü bir insan olarak önümüze bakmamız gerekiyor.

Sonuç olarak yaşadığımız her şey hayat mücadelesinin bize sunduklarıdır. Bu yolda başarılı olmak da var, kaybetmek de. Doğru olan ise zorluklarla mücadele edebilmektir. Bu sıkıntılara karşı sabırlı olabilmektir. Büyük konuşmadan, haddimizi bilmektir. Kısacası hayat çetrefilli bir yolculuğun adıdır. Bu yolculukta çok şey öğreneceğiz. Her yaşantı bize hayatın farklı yönlerini öğretecek. Kendi adımıza dersler çıkarıp daha tecrübeli olarak yolumuza devam edeceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski