Kitap En İyi Arkadaştır Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bilgi, heyecan, arkadaş, alışkanlık, merak, keyif, hayal kelimelerinden en az üç tanesini kullanarak kitap okumak üzerine bir konuşma yapınız. Kitap en iyi arkadaştır ile ilgili kompozisyon yazınız.

Sevgili arkadaşlar şimdi size kitap okumanın önemi ile ilgili bir konuşma yapacağım. Kitap bilgi hazinesi olarak her türlü yararlı bilgiyi biz insanlara sunar. Onları okuyup kendimizi geliştirir, bilgimize bilgi katarız. Bu yüzden kitapla iç içe olanlar çok kültürlü olurlar. İnsan kendine faydalı bir alışkanlık edinmek istiyorsa hiç durmasın, kitaplara koşşun bence. Onlardan adama zarar gelmez aksine bize kazandırdığı beceriler çok önemlidir.

Kitap heyecan demektir. Çünkü içine girdiğimizde olaylar kendimizi bırakırız. Sanki biz de kitaptaki kahramanlardan biri oluruz. O zaman heyecan dolu yolculukta bizler de yer alırız. Bu evren adeta merak unsurunu zirveye taşır. Bazı kitapların sürükleyici ve macera dolu anlatımı bizi içine çeker. Elimizden bırakamaz, merakımıza yenik düşeriz. Ben kitap okumaktan tahmin edemeyeceğiniz kadar keyfi alan biriyim. Çünkü benim için onlar yakın bir arkadaş, sırlarımı paylaştığım bir dost ve beni asla üzmeyen çok kıymetli canlarımdır. Kitaplar bana huzur ve keyif veriyor. İlgi alanlarıma yönelik kitaplarım olduğu için kitaplığım hakkında sanki gök kuşağı bahçesi diyebilirim. Bu bahçede kuşlar öter, kimse kimseye küsmez. Yani kitaplığıma bakınca içimi ayrı bir heyecan kaplıyor.

Kitaplarımı anlatınca hayal aleminden bahsetmesem olmaz. Ben onları okurken dış dünyaya gözlerimi kapatır hayallere dalarım. Hiç gidilmemiş yerlere göz açıp kapayıncaya kadar gider, hayallerimin peşinden koşarım. Gördüğünüz gibi kitap benim için artık yaşam tarzı olmuş vaziyettedir. Sizlere bolca okumanızı öneriyorum. Eğer kendinize sağlam bir arkadaş arıyorsanız kitaplardan iyisini bulamazsınız. Kısacası içinde bilgi derseniz var, heyecan yine öyle. Keyif de alıyoruz, bazen de bizi yalnız bırakmayan bir arkadaş oluyor kitaplar. O zaman onlardan niye uzak duralım ki?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski