Çevre Kirliliği ile İlgili Kompozisyon

"Çevre kirliliği" ile ilgili kompozisyon yazımız için bakabilirsiniz. Giriş: Çevrenin tanımı, Gelişme: Çevre kirliğinin nedenleri, konuyla ilgili örnekler, alınacak önlemler, Sonuç: Metnin kısaca özeti ve çıkarılacak ders.

İçinde yaşadığımız doğa, çevremizi oluşturmaktadır. Diğer canlılarla birlikte hayatımızı devam ettirdiğimiz, birlikte kullandığımız yerdir çevre. Çevremizde bizden başka birçok bitki ve hayvan türü yaşamaktadır. Yaşadığımız çevrenin temiz olması canlılar için daha iyi koşullarda yaşama açısından çok önemlidir. Söz konusu çevre olunca çevre kirliliğine neden olan hal ve hareketlerden uzak durmak gerekiyor. Hatta günümüzde canlıların hayatını tehdit eden sorunlardan biri çevre kirliliğidir. Bu yüzden çevre kirliliğini önlemek için atılan adımlara destek vermeliyiz.

İnsanlara çevreyi kirletmemek konusunda birçok sorumluluk düşmektedir. Ancak gel gör ki çevreyi kirleten yine insandır. Bu durum aslında birçoğumuzu derinden üzmektedir. Peki, ne yapılması gerekir derseniz, insanların çevre konusunda bilinçlendirilmesi yani eğitilmesi gerekir. Bunun üstesinden de ancak eğitimle gelebiliriz. Çevre konusunda her insan üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmeli, çevreyi kirletmekten kaçınmalıdır. Çevre kirletilip yok olmaya mahkum edilirse, oluşacak zararlardan biz insanlar ve hayvanlar doğrudan etkilenecektir. Böyle olmasını da sanırım hiç kimse istemez. Doğal dengenin işlemesi için çevrenin temiz olması gerekir. Bunu da ancak eğitimli, bilinçli insanlar yapabilir. Yani insanlar; doğayı tahrip etmezse, çöpleri bilinçsizce yerlere atmazsa, fidan dikmeye önem verirse, fabrika atıklarını akarsulara akıtmazsa çevre kirliliği diye bir sorun olmayacaktır.

Sonuç olarak çevre kirliliği ile mücadele etmek anlamında en büyük sorumluluk bize aittir. O yüzden yapacağımız ilk iş çevre bilincine sahip olmaktır. Bunu da yerlere rast gele çöp atmayarak, ağaçlandırmaya son derece önem vererek, çevre kirliliğine yol açan etkenleri ortadan kaldırarak yapabiliriz. Anlattıklarımın hepsi de çevre ile ilgili eğitim alınarak oluşabilecek düşüncelerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski